Prinove u Farulu i Sheriffu

Potencijalni protivnici Zrinjskog u Konferencijskoj ligi doveli po jedno pojačanje

Eldar Ganibegović

Zrinjski će, ako ispadne u prvom pretkolu Lige prvaka, evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige, a potencijalni protivnici Plemića iz te faze takmičenja doveli su po jedno pojačanje.

Drugu godinu u nizu Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka će predstavljati Zrinjski, a protivnik u prvom pretkolu biti će Urartu, prvak Armenije.

U slučaju ispadanja, Plemići će evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige, a tamo će igrati protiv poraženog iz dvomeča Farul - Sheriff Tiraspol.

Farul, prvak Rumunije, doveo je pojačanje iz CS Miovenija. U pitanju je belgijski ofanzivni veznjak Amine Benchaib. On vuče porijeklo iz Maroka, a može igrati i na obje krilne pozicije u timu.

U Rumuniju je stigao u januaru ove godine iz KV Kortrijka, a igrao je još za Charleroi i Lokeren. Na 15 utakmica na koliko je nastupio u Mioveniju postigao je tri pogotka i dodao jednu asistenciju. 

Kada je Sheriff u pitanju, prinova je brazilski desni krilni fudbaler Vinicius Paiva. On je doveden na jednogodišnju posudbu iz Vasco da Game.

Ovaj 22-godišnji fudbaler sebi je tako sigurno trasirao put u Evropu i teško je očekivati da će se vratiti u Vasco da Gamu, jer mu ugovor ističe u decembru 2024. godine.

Karijeru je i počeo u ovom klubu, a igrao je još na posudbi u brazilskom Ituanu.

Podsjetimo, Zrinjski i Sheriff igrali su u prvom pretkolu Lige prvaka prošle godine, a moldavski tim slavio je s ukupnih 1:0 iz dvije utakmice i prošao dalje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nadajmo se kako Plemići neće igrati ni protiv Farula ni protiv Sheriffa, odnosno da će ostvariti plasman u drugo pretkolo Lige prvaka gdje bih čeka pobjednik dvomeča Slovan Bratislava - Swift. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.