Povrijedio se protiv Varaždina: Poznato koliko će s terena izbivati Ivan Jukić

Otkrio Krunoslav Rendulić

Povrijedio se protiv Varaždina: Poznato koliko će s terena izbivati Ivan Jukić

Eldar Ganibegović

Zrinjski je jučer u prijateljskoj utakmici s 1:3 savladao Varaždin, a mrlja na pobjedu protiv hrvatske ekipe je svakako povreda Ivana Jukića. Krunoslav Rendulić otkrio je i koliko će izbivati s terena.

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, jučer je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Varaždina. Igralo se dva puta po 60 minuta, a naš tim je slavio s 1:3 nakon preokreta.

Varaždin je poveo u 25. minuti preko Brodića, da bi Zrinjski stigao do izjednačenja preko Kiša u 70. minuti. U 100. i 114. minuti za preokret i pobjedu pogađali su Tičinović i Malekinušić.

Dobar meč odigrao je i Ivan Jukić, imao je nekoliko pokušaja prema protivničkom golu i malo je falilo da postigne pogodak, no morao je napustiti igru prije kraja zbog povrede.

Trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, otkrio je kako ga je ražalostila povreda Jukića, te da će ovaj fudbaler s terena izbivati dvije do tri sedmice.

"Ono što nas ne može veseliti je povreda Ivana Jukića. Očekujem da će biti van terena minimum dvije-tri sedmice. Dosad smo prolazili bez problema, ako ne računamo Magdića koji vuče povredu od predzadnjeg kola. Ražalostila nas je povreda Jukića", rekao je Rendulić, a osvrnuo se i na samu utakmicu:

Oglasi

"Prvih trideset minuta nismo bili dobri i to moramo priznati. Bilo je puno tehničkih grešaka, a kada ih imate toliko onda i ne možete izgledati kako treba. Potom smo to popravili, a u drugom poluvremenu smo bili onakvi kakvi trebamo biti. Smanjili smo broj grešaka, bili smo agresivni i na kraju zasluženo pobijedili.

U prvom pretkolu Lige prvaka Zrinjski očekuje sraz protiv prvaka Armenije, ekipom Urartua.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo informacije. Nije to bezazlena ekipa. Dva-tri pojedinca zaista odskaču kvalitetom, ali daleko je još ta utakmica. Zasad sve ide svojim tokom", kazao je Rendulić.

Narednu utakmicu Zrinjski igra u srijedu, 28. juna, a protivnik će u Zagrebu biti domaća ekipa Lokomotive, te će to biti još jedan dobar test za Plemiće pred nastup u Ligi prvaka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi