Renan Guedes potpisao za Osijek

Stigao iz Sheriffa

Renan Guedes potpisao za Osijek · Zvanično

Eldar Ganibegović

Osijek se priprema za izazove u HNL i Konferencijskoj ligi, a danas su predstavili igrača koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje.

Renan Guedes novi je igrač NK Osijek, potvrdio je hrvatski klub. On stiže iz moldavskog Sheriffa, a iznos obeštećenja za sada nije poznat.

Ovaj 25-godišnji Brazilac igra na poziciji desnog beka i trebao bi biti pravo pojačanje za ekipu Osijeka u predstojećoj sezoni.

Minule sezone je u dresu tima iz Tiraspola Guedes upisao ukupno 33 nastupa, te podijelio tri asistencije.

Osijek će mu biti drugi klub u Evropi u koju je stigao iz Bahije 2022. godine, a igrao je još za Joinville, Guarulhos, Atletico-MG i Corinthians u rodnom Brazilu.

Oglasi

Priliku za debi imat će već sutra kada Osijek igra protiv Graničara prijateljski meč, a do 8. jula planirane su još utakmice protiv Bohemiansa, Petrolula i Kodrinog MOL Fehervara. 

Prvu utakmicu u HNL Osijek će igrati 22. jula kada će na domaćem terenu ugostiti Slaven Belupo. 

Pet dana kasnije počet će i evropsku avanturu, a u drugom pretkolu Konferencijske lige protivnik će biti mađarski Zalaegerszeg. Prvu utakmicu igrat će u gostima. 

Podsjetimo, danas je potvrđen i posao Posušja i Osijeka. Mladi reprezentativac Hrvatske stigao je na posudbu u bh. klub.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Osijeku igra i novi bh. reprezentativac Adrian Leon Barišić, koji bi ovog ljeta trebao ipak napustiti klub i napraviti sjajan transfer.

Top Komentari

pero98
A nama su pojačanja danas već odigrali prijateljsku protiv Spartaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi