Navijači oduševljeni

Mislav Oršić ni slutio nije šta ga čeka po dolasku u Tursku

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mislav Oršić (30) novi je član Trabzonspora. Oršić je potpisao ugovor s timom kojeg vodi Nenad Bjelica, a s njim je u paketu večeras stigao defanzivac Joaquin Fernandez. Dočekani su kao istinske zvijezde.

Trabzonspor gradi ekipu koja bi se u narednoj sezoni borila za titulu. Nenad Bjelica odlučio je na samom početku prelaznog roka dovesti svog sunarodnjaka Mislava Oršića i španskog defanzivca iz Valladolida Joaquin Fernandeza.

Po dolasku je Oršić iskazao veliko zadovoljstvo što stiže u Tursku nakon izuzetno loše polusezone u engleskom Southamptonu s kojim je ispao iz lige i gdje nije previše igrao.

"Izuzetno sam sretan što sam ovdje. Nadam se kako ćemo imati dobru sezonu. S trenerom Nenadom Bjelicom sam već radio i on je zaslužan što sam došao ovdje", rekao je Oršić i dodaje:

"Nisam puno razmišljao o gradu u koji dolazim. Došao sam igrati fudbal", poruka je 30-godišnjeg ofanzivca.

On i Joaquin Fernandez dočekani su na aerodromu kao istinkse zvijezde. Grupa navijača Trabzona pjesmom ih je pozdravila i već im je tada bilo jasno da će se od njih tražiti dosta toga.

Oršić je za Southampton odigrao samo jedan meč u Premier ligi, a prethodnih pet i po godina nosio je dres zagrebačkog Dinama.

Prethodno je igrao u Južnoj Koreji, Kini, Sloveniji i Italiji, a nastupao je još za Speziju i Inter iz Zaprešića.

Kao član Dinama dogurao je i do hrvatske reprezentacije. Za Vatrene je nastupio u 27 utakmica i postigao je dva pogotka. Dio je ekipe koja je bila treća na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor će ovaj transfer platiti četiri miliona eura, a nije poznata visina ugovora kojeg je dobio Oršić.

Moguće je da veoma brzo dres ovog turskog kluba obuče još jedan hrvatski reprezentativac. Trabzonspor pregovara i s Brunom Petkovićem, ali dogovor još uvijek nije završen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.