Luka Modrić i Dejan Lovren mogli bi dobiti dugogodišnje zatvorske kazne

Zbog lažnog svjedočenja

Luka Modrić i Dejan Lovren mogli bi dobiti dugogodišnje zatvorske kazne

Midhat Šljivak

Luka Modrić i Dejan Lovren otpuženi su u Hrvatskoj za davanje lažnih iskaza u slučaju protiv Zdravka Mamića koji se prethodnih godina vodio na sudu u Osijeku. Ako budu proglašeni krivim hrvatskim zvijezdama prijeti dugogodišnja zatvorska kazna.

Općinski sud u Osijeku podigao je danas optužnicu protiv hrvatskih fudbalera Luke Modrića i Dejana Lovrena. Oni su optuženi za davanje lažnih iskaza u slučaju izvlačenja novca iz Dinama zbog kojeg su nekadašnji čelnici Dinama Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Modrić i Lovren su tokom istrage u ovom slučaju promijenili iskaze. Na svjedočenju tokom suđenja Modrić se dosta toga nije sjećao.

"Ne sjećam se" i "Ne mogu se tačno sjetiti", bile su česte rečenice Modrića na pitanje sudije u slučaju Mamić, a na pitanje novinara zašto je promijenio iskaz Modrić je kratko rekao:

"Nisam ja ništa promijenio", viknuo je i odjurio je automobilom, a pred sudom se izvinio jer je pogriješio o temi o kojoj je pričao:

Oglasi

"Mislio sam da se radi o podjeli novca između Mamića i mene, a ne s Dinamom. Izvinjavam se, vjerovatno sam pogriješio", poruka je Luke Modrića.

S druge strane Dejan Lovren je istakao kako je promijenio iskaz jer nije znao šta priča u istrazi.

"Tog dana mi je kći bila operisana. Davao sam iskaz šest sati i u USKOK-u se nisu najbolje ponašali prema meni", rekao je na suđenju Lovren.

Ako bi hrvatske zvijezde bile proglašene krivim u ovom slučaju mogli bi završiti na višegodišnjoj robiji. Kazna za davanje lažnih iskaza je od šest mjesec do pet godina zatvora.

Eventualna osuda bila bi svakako velika mrlja u karijeri za oba fudbalera, a posebno naravno za Modrića koji je ikona jedne generacije hrvatskog fudbala i jedan od najboljih veznjaka ikad.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Modrić i Lovren su odmah nakon promjene iskaza bili optuženi po istoj tački. Ipak, tada su optužbe odbačene dok se ne okonča proces protiv Mamića i društva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi