Prihvaćena ponuda od tri i po miliona funti: Mislav Oršić ima novi klub, ide kod bh. zvijezde

Hrvat napušta Southampton

Prihvaćena ponuda od tri i po miliona funti: Mislav Oršić ima novi klub, ide kod bh. zvijezde

E. Ganibegović

Nakon neslavne epizode u Southamptonu, sjajni hrvatski fudbaler Mislav Oršić ima novi klub, nakon što je za njega prihvaćena ponuda od tri i po miliona funti.

Nakon samo pet nastupa za Southampton i šest minuta odigranih u Premier ligi Engleske, Mislav Oršić napušta ovaj klub.

Ispao je Southampton u Championship i Hrvat bi sigurno imao prostora za igru iduće sezone, no odlučio je da je odlazak najbolje rješenje, a ni engleski tim mu nije pravio previše problema.

Kako se i najavljivalo, njegov novi klub je turski Trabzonspor koji će za njegove usluge platiti tri i po miliona funti.

Ugovor sa Southamptonom Oršić je imao do ljeta 2025. godine, no već nakon jedne polusezone napušta tim u kojem se nije mnogo naigrao.

Oglasi

U Englesku je Oršić stigao u januaru za 5,75 miliona eura iz Dinama, a u karijeri je ranije igrao još za Ulsan Hyundai, CC Yatai, Jeonnam Dragons, Rijeku, Celje, Speziju, Inter Zaprešić i Kustošiju. 

Osvojio je sedam trofeja u karijeri. Pet puta je bio prvak Hrvatske, dok je u Južnoj Koreji osvojio po jednom prvenstvo i kup.

Tako će se u Trabzonsporu ovaj fudbaler pridružiti bh. fudbaleru i jednoj od najvećih zvijezda u Turskoj, Edinu Višći.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vidjet ćemo da li će im se priključiti još jedan Hrvat. U pitanju je Bruno Petković oko čijeg prelaska iz Dinama u Trabzon su se zakomplikovale stvari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi