Zdravko Mamić: Luka Modrić i Dejan Lovren su saučesnici, novac je kod njih

Tako je govorio bivši čelnik Dinama

Zdravko Mamić: Luka Modrić i Dejan Lovren su saučesnici, novac je kod njih

Midhat Šljivak

Hrvatske fudbalske zvijezde Luka Modrić i Dejan Lovren optuženi su danas pred sudom u Osijeku za davanje lažnih iskaza u slučaju izvlačenja novca iz Dinama koji se vodio protiv nekadašnjeg čelnika zagrebačkog kluba Zdravka Mamića i drugih.

Luka Modrić i Dejan Lovren naći će se na optuženičkoj klupi nakon što ih je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku optužilo za davanje lažnog iskaza u slučaju protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pervana zbog izvlačenja 118 miliona kuna iz Dinama.

Modrić i Lovren su pred sudom dali drugačije iskaze u odnosu na one u istrazi. Svjedočili su u korist Mamića, a posebno se to odnosi na Modrića koji se dosta toga nije sjećao.

Zdravko Mamić je prije nekoliko godina javno optužio Modrića i Lovrena da bi i oni trebali biti pored njega osuđeni jer je novac kod njih.

"Oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima milione eura na tom računu, koje je podijelio sa mnom kao investitorom preko privatnog ugovora".

Oglasi

"Uzeo sam ga kao izbjeglicu. Potpisali smo sporazum o podjeli novca. Podigao je novac, dio je dao meni. Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti Lovren i Luka Modrić", rekao je tada Mamić i dodao je:

"Oni su saučesnici i novac je kod njih. Došli su na sud i rekli da su potpisali aneks. Ili smo zajedno u djelu ili djela nema. Ne treba tu nikakva znanost. Kako je moguće da 93 svjedoka svjedoče u našu korist, a sud kada je vidio da sve pada u vodu, podiže optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje".

Prva optužnica protiv hrvatskih zvijezda je odbačena jer je bila preuranjena, ali dvije godine nakon toga ponovo će na optuženičku klupu.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je u martu 2021. godine presudu po kojoj je Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora. On se odavno nalazi u Bosni i Hercegovini i ne želi se javiti na izdržavanje kazne u Hrvatskoj.

Njegov brat Zoran Mami osuđen je na četiri godine i osam mjeseci, Milan Pernar tri godine i dva mjeseca zatvora. Bivši direktor Dinama Damir Vrbanović osuđen je u istom postupku na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba napomenuti da Lovrenu i Modriću prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci, pa do nekoliko godina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Tjeraj gamad pohlepnu u zatvor, majkku im jebbem gladnu
1 2
Skender
Sada ce nam Modric, Lovren, Vrbanovic i onaj jos jedan u azil doci. Lijepo j eimati rezervnu drzavu.Mamici su posteni ljudi, drugi koji su vise pokrali sute i ne ganja ih niko. Zdravko Mamic doinio je Hrvatskoj i Dinamu milione eura, pa mora je nesto covjek i sebi ostaviti. A Hrvatska s druge strane stiti i cuva ratne zlocince i ubice? Sta je to. To je dno poganstine i pokvarenig drustva. Neka prvo sebe ociste i svoju avliju, a BiH im ne treba nikada i niposto isporuciti Mamice (sve dok oni brizljivo cuvaju ubice i zlocince).
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti