Sigurna pobjeda protiv Shkendije

Milina za oči: Sarajevo izgleda jako moćno!

Esmer Oštraković

Fudableri Sarajeva ostvarili su pobjedu i u drugoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu, a ovaj put bili su bolji od Shkendije sa 2:0.

Prva prilika na ovom susretu viđena je u 10. minuti. Kyeremeh se našao u sjajnoj poziciji, ali kada je krenuo da šutira napravio je prekršaj u napadu.

Dvije minute kasnije Sarajevo dolazi do vodstva. Prelijepu akciju, koja je krenula od golmana Šahinovića, napravili su igrači tima sa Koševa, a gol je postigao Avramovski.

Četiri minute kasnije nova dobra prilika za Sarajevo, ali bez promjene rezultata. Prvu pravu priliku ekipa Shkendije imala je u 17. minuti, ali Šahinović je intervenisao.

Moglo je Sarajevo do drugog gola u 21. minuti. Ziljkić je uradio sve sjajno, šutirao je majstorski, ali pogađa stativu.

Jako dobru priliku Shkendija je imala u 28. minuti, ali i tada se Šahinović pokazao jako dobro. Dvije minute kasnije Trako je šutirao glavom, ali pored gola.

Već naredni napad donosi dobru priliku za protivnike Sarajeva, ali ponovo Šahinović interveniše fenomenalno i čuva vodstvo svoje ekipe.

Čak tri prilike u 20 sekundi imali su igrači Shkendije u 33. minuti, ali sjajno su reagovali igrači Sarajeva i zaustavili su napade svojih protivnika.

Prazan gol u 41. minuti promašio je jedan igrač Shkendije. Naime, nakon povratnog pasa u sredinu, gol je bio prazan, ali igrač Shkendije pogađa stativu.

Odmah u narednom napadu Sarajevo kažnjava taj promašaj. Lijepa akcija koju je na kraju u gol pretvorio Ziljkić.

Na samom otvaranju drugog poluvremena jako dobra prilika za Sarajevo. Avramovski je podvalio loptu, ali udarac Oliveire brani golman Shkendije.

Jako lijepu akciju napravili su igrači Sarajeva u 58. minuti, ali je loše šutirao Beganović, te se rezultat nije mijenjao.

Dvadeset minuta prije kraja Sarajevo je imalo dvije dobre prilike, ali se prvo istakao golman Shkendije, a zatim drugi udarac ide visoko preko gola.

Dobru kontru napravili su igrači Sarajeva u 78. minuti, ali Varešanović je slabo šutirao i lopta ide pored gola.

Do kraja utakmice niej bilo ozbiljnijih prilika, te je utakmica završena pobjedom Sarajeva od 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.