Protivnik FK Sarajevo tuguje: Torpedo namučio favorita i pao je tek nakon penala

Dinamo bolji u Super kupu

Protivnik FK Sarajevo tuguje: Torpedo namučio favorita i pao je tek nakon penala

Midhat Šljivak

Protivnik FK Sarajevo u Konferencijskoj ligi, gruzijski Torpedo Kutaisi, nije se uspio plasirati u finale Super kupa. Torpedo je nakon penala ispao od Dinamo Batumija rezultatom 6:5 (0:0).

Torpedo Kutaisi protivnik je FK Sarajevo u pretkolu Konferencijske lige i u ove duele Bordo tim ulazi kao favorit.

Nije ovaj tim danas imao lijepu najavu za duel sa velikanom bh. fudbala. Igrali su polufinale gruzijskog Super kupa i nakon penala su poraženi od Dinamo Batumija sa 6:5.

Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0. Dinamo je očekivano bio bolji rival, stvorio je više šansi, no mreža golmana Torpeda Goshadzea je ostala netaknuta.

Potom se pristupilo izvođenju penala i serija je trajala čitavu vječnost. Svi su bili veoma precizni u udarcima s 11 metara, a odluka je pala u šestoj seriji.

Za Dinamo je gol postigao nekadašnji defanzivac FK Sarajevo Saša Balić, a loptu je za Torpedo uzeo 25-godišnji napadač Irakli Bugridze i postao je tragičar. Šutirao je jako loše i protivnički golman je odbranio udarac.

Oglasi

Naravno, veliko razočarenje bilo je vidljivo na licima igrača ovog tima koji sada ispred sebe imaju duele s FK Sarajevo 13. i 20. jula. U prvoj utakmici su domaćini.

Treba istaći da su prethodno penale kod Torpeda lagano pogodili Shergelashvili, Gigauri, Kobuladze, Caballero i Arabidze.

Napomenimo da je u gruzijskom prvenstvu trenutno pauza nakon 19 odigranih kola. Torpedo Kutaisi je na šestom mjestu s 24 boda i teško da će igrati Evropu naredne sezone ako ovako nastave.

Sarajevo je definitivno dobilo protivnika kojeg mogu proći bez ikakvih problema, no to će na terenu Bordo tim morati da potvrdi jer je Torpedo i danas favorita poprilično namučio.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Konacno ce Torpedo iz BiH zaigrati sa nekim drugim Torpedom
0 1
komentator1
Svi tuguju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi