Kreće u nove izazove

Hodžićev transfer je gotova stvar, klub treba još da odradi jednu stvar

Samir Mlaćo

Odlazak brzonogog Brazilca Santosa i veziste Armina Hodžića na kraju protekle sezone razočarao je navijače Željezničara. Potajno su se fanovi kluba sa Grbavice nadali da će Santos i Hodžić nastupiti bar u Evropi, ali od toga nema ništa.

Santos je još uvijek bez kluba, no vjerovatno ne još dugo, dok je Hodžić već desetak dana u Turskoj. Povezivao se sa Hataysporom, no zvanične potvrde o transferu nema.

Ipak, sve je riješeno, te ćemo sjajnog vezistu sigurno gledati u Turskoj Super ligi od naredne sezone.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, Hodžić je potpisao ugovor sa Hataysporom, te je preostalo još da klub putem zvanične stranice i zvanično sve objavi.

Svakako da je to veliki iskorak za 23-godišnjaka koji je na Grbavicu došao na 'mala vrata', a onda napravio velike stvari. Sada je stigao i transfer u Tursku, te sigurno napravio iskorak u karijeri.

Ranije je nastupao i za Slobodu, te Alcoron i Estoril U-23.

Bio je Hodžić i mladi reprezentativac naše zemlje, nedavno se našao i na produženom spisku sada već bivšeg selektora Faruka Hadžibegića za A reprezentaciju, ali šansu nije dobio.

Klub sa Grbavice neće dobiti obeštećenje s obzirom da je Hodžiću ugovor istekao i kao slobodan nogometaš stigao je u Tursku.

Kako je već poznato, od naredne sezone u Super ligi Turske nastupat će i Edin Džeko koji je potpisao za Fenerbahče, a tu su već i Andrej Đokanović, Edin Višća, Nihad Mujakić, Riad Bajić...

U Tursku će i hrvatski reprezentativci Ante Rebić i Bruno Petković, pa je očekivati nikad zanimljivije prvenstvo.

Prava 'bomba' stigla je sinoć kada je objavljeno da bi Brazilac Neymar mogao u Galatasaray.

Galata želi uzvratiti Feneru i rivalim transferom koji je uzdrmati sve, a Neymar bi bio definitivno pravi potez za to.

Turski mediji tvrde da su odmah kontaktirali čelnike Galatasaraya za komentar oko svega, a sve što su dobili bio je "smiješak".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, pozitivno je i to što niko nije porekao navodne pregovore, ali ostaje da vidimo šta će se dešavati u nastavku ovog mjeseca.

Turski mediji tvrde i to da uprava Galatasaray neće stati na dovođenju Neymara, nego žele da privuku još neke velike zvijezde ovog ljeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.