"Ljubomoro, zmijo...": Kad je vidio platu Oršiću Petković napravio potpuno očekivan potez!

Postaju saigrači u Trabzonsporu

"Ljubomoro, zmijo...": Kad je vidio platu Oršiću Petković napravio potpuno očekivan potez!

Admin Čaušević

Mislav Oršić je prije nekoliko dana zvanično postao fudbaler Trabzonspora, a ujedno je hrvatski ofanzivac sebi osiguro i ugovor sa milionskom zaradom, a vrlo je izvjesno da isto čeka i Brunu Petkovića. 

Nakon što su pisali prelijepe evropske priče u dresu zagrebačkih Modrih, Petković i Oršić su blizu da postanu i saigrači u Trabzonsporu te se tako priključe bivšem bh. reprezentativcu Edinu Višći.

Na klupi bivšeg prvaka Turske sjedi Nenad Bjelica koji je itekako upoznat sa kvalitetama hrvatskih fudbalera pa i nije čudo zašto ih želi ponovo trenirati.

Dovođenje Oršića je gotova stvar. Sjajni krilni fudbaler je već na obalama Crnog mora nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor uz milionsku platu.

Turski mediji pišu da je Oršić dobio maksimalnu platu u Trabzonu, odnosno po sezoni će zarađivati 1.6 miliona eura.

Oglasi

Kada je u pitanju transfer Petkovića, list Milliyet, piše da je sve zapelo oko njegove plate i to nakon što su u javnost procurili detalji Oršićevog ugovora.

Dojam je da je kod Petkovića proradila određena vrsta ljubomore pa je napadač Dinama prvobitno tražio platu od 1.8 miliona eura po sezoni.

Trabzonspor je na kraju odlučio da Petkoviću da istu platu kao i Oršiću, odnosno 1.6 miliona eura godišnje.

Turski mediji navode da problema oko pregovora sa Dinamom nema te da bi posao trebao biti završen za iznos od 3 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Unazad godinama iako ponekad potcijenjen Petković je bio možda i najbolji igrač HNL-a uz Marka Livaju i njegov odlazak će sigurno predstavljati hendikep za Modre.

Inače, Trabzonspor u novoj sezoni uopšte neće igrati UEFA-ina takmičenja, ali klub sa obala Crnog mora je odlučio da uloži značajan novac kako bi parirao najvećim rivalima iz Istanbula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti