Džeko "buntovnik": Podigao glas i pobunio se odluci Fenera koja je mnoge ostavila u nevjerici

Turski mediji otkrili

Džeko "buntovnik": Podigao glas i pobunio se odluci Fenera koja je mnoge ostavila u nevjerici

A. Čaušević

Iako se još nije upoznao sa većinom novih saigrača Edin Džeko je već odučio da pokaže svoj autoritet u Fenerbahceu nakon odluke istanbluskog kluba koja je zaista iznenadila mnoge, i to negativno. 

Turski mediji posljednjih dana pišu da je Fenerbahce pristao da učestvuje na turniru u Rusiji, a Džeko je bio među prvim igračima koji su se pobunili takvoj odluci.

"Fenerbahce će nastupiti na nogometnom turniru PARI Premier Cup u Sankt Petersburgu", rekao je Selahattin Baki, član upravnog odbora Fenerbahcea.

"Doći ćemo u Rusiju. U ovom trenutku nema razloga da učinimo drugačije", dodao je Baki, a njegovu izjavu je prenio ruski Sport24.

Ipak, turski list Fotospor piše da je Džeko odbio da igra na turniru koji je na rasporedu od 1. do 15. jula, a navodno je isto uradilo i još nekoliko stranih igrača iz Fenerbahcea.

Oglasi

Organizator turnira je Zenit, a za sada će osim domaćina i Fenerbahcea na takmičenju nastupiti prvak Srbije Crvena zvezda te potencijalni protivnik Željezničara u drugom pretkolu Konferencijske lige Neftchi iz Bakua.

Džekin "buntovni" potez naišao je na odobravanje od strane poljskih medija koji su puni hvale na račun kapitena bh. reprezentacije te su podsjetili na situaciju iz prošle godine.

Bilo je to u septembru 2022. godine kada je FS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem dogovorio odigravanje prijateljske utakmice sa Rusijom koja je suspendovana od strane UEFA-e i FIFA-e zbog agresije na Ukrajinu.

"Protiv sam odigravanja ove utakmice! Ja sam uvijek i samo za mir. Savez zna moje mišljenje! Nažalost, ja nisam taj koji donosi odluke s kim će BiH igrati, ali imam svoj stav koji je jasan i u koji ne ulazi igranje ove utakmice, dok nevini ljudi stradaju. Solidarišem se sa narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih", poručio je tada Dijamant.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce bi prvi meč u Sankt Petersburgu trebao igrati 9. jula. Ruski klub je već počeo prodavati ulaznice, a za sudiju je delegiran Vladislav Bezborodov.

Inače, Fenerbahce je u martu bio domaćin Zenitu u prijateljskom meču. Susret je završen 2:2. Kao što je poznato Turska je jedna od rijetkih zemalja koja ima stabilne odnose sa Rusijom nakon početka agresije na Ukrajinu.

Top Komentari

CeZenicaLik
Bravo Edine pokazi karakter odmah.Nisi ti bilo ko....
8 1
user1675926959
Bravo Džeko ostani dosljedan a ne kao turski okupator koji se solidariše sa ruskim agresorom.Još jednom bravo za dijamanta
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi