Ne želi im biti problem

Ni zvijezda Barce ne može da odoli milionima iz S. Arabije, klubu pokazao poštovanje kao niko!

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta krenuli su u potpunu ofanzivu što se tiče pojačanja, a njihovim nevjerovatno bogatim ponudama malo ko može da odoli. Španski mediji pišu da će i zvijezda Barcelone put Saudijske Arabije, a novac koji bi Katalonci mogli da zarade će im itekako dobro doći.

Jasno je da nje Saudijska Arabija ovog ljeta glavna destinacija za mnoge igrače i malo ko je očekivao da će tako lako uspjeti "namamiti" ponajbolje svjetske igrače u svoju ligu.

Međutim, milione koje nude klubovi iz S. Arabije očito ne može ponuditi niti jedan evropski velikan i s toga nije ni čudo što je sve više fudbalera koji idu u tu zemlju.

Španski mediji navode da bogatoj ponudi iz Saudijske Arabije ne može odoljeti ni Franck Kessije koji će prema svemu sudeći nakon samo godinu dana napustiti Barcelonu.

Kessie je u Barcu stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Milana, no nije imao u prvoj sezoni baš najbolju minutažu. Svjestan je da će se dolaskom Ilkayja Gundogana to teško promijeniti, a na klupi više ne želi da sjedi.

Mundo Deportivo piše da će Barca prodati Kessieja koji će najvjerovatnije put S. Arabije. Interes su pokazali Al Nassr i Al Hilal koji mu nude ogromnu platu, a Barcelona za ovog veznjaka traži 20 miliona eura.

Al Nassr nudi 14 miliona i sada se čeka koliko će Al Hilal ponuditi, no jasno je ko ponudi prvi cifru koju traži Barcelona da će dobiti Kessieja jer on protiv odlaska u Saudijsku Arabiju nema ništa protiv.

Međutim, ono što je posebno oduševilo čelnike Barcelone jeste ponašanje ovog 26-godišnjaka. Njemu je Xavi priznao da mu se minutaža neće značajno promijeniti, a Kessie ne želi da bude bespotreban teret i pristao je na transfer.

Sigurno da je u Barceloni želio da ostavi mnogo veći trag, no dosta jaka konkurencija u veznom redu mu je to jednostavno onemogućila.

Iako se pisalo da Kessie ima plan da isforsira odlazak bez obeštećenja na kraju je čelnicima kluba poručio da to nije tačno i da ga oni mogu slobodno prodati i prihvatiti najveću ponudu koja dođe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Al Nassr i Al Hilal su sada utrci za Kessieja, a ko će za njega na kraju ponuditi najviše novca ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.