Navijači Barce će ga razapeti: Bayernov dres na Kesseiju je ništa u odnosu na šorc koji je obukao

Napravio je neoprostivo

Navijači Barce će ga razapeti: Bayernov dres na Kesseiju je ništa u odnosu na šorc koji je obukao

Admin Čaušević

Franck Kessie je vlastitom krivicom izazvao gnjev navijača Barcelone pošto se tokom odmora na jednom druženju sa fanovima pojavio u dresu Bayerna, ali još veći bijes pristalica Katalonaca je izazvao dres kojeg je nosio. 

Veznjak iz Obale Slonovače je tokom odmora učestvovao na zabavi sa prijateljima odjeven u dres Bayerna iz prošle sezone.

Barcelona i Bayern susreli su se u grupnoj fazi Lige prvaka, a Kessie je igrao u obje utakmice pa se pretpostavlja da je na sebi nosio dres kojeg je mijenjao s nekim od igrača Bavaraca.

Pažnju je privao i bijeli šorc s brojem 8 u tirkiznoj boji kojeg je Kessie nosio kao što se može vidjeti na snimku.

Zbog fonta i boje mogao bi biti onaj Tonija Kroosa iz Real Madridu iz sezoni 2017/18, ali nedostatak prepoznatljivih adidas okomite pruge izaziva sumnju.

Oglasi

Međutim, dosta je onih koji zaista misle da je fudbaler iz Obale Slonovače nosio šorc Realove opreme zbog čega ga i kritikuju.

Inače, Kessie je od dolaska na Camp Nou odigrao 43 utakmice i postigao je tri gola. Interesantno je da ovaj 26-godišnjak uvijek slavi golove na isti način, a razlog je zaista poseban - njegov preminuli otac.

"Moja proslava kod golova? To je posvećeno mom ocu. Bio je u vojsci i poginuo je u ratu. Iz uspomene prema njemu slavim golove na ovakav način", rekao je Kessie i dodaje:

"Gledao sam svog oca kako ovo isto radi kada bi neko stariji došao kod njega. Pozdravio bi ga na ovakav način kao znak poštovanja. Ta slika mi je ostala zauvijek u glavi", istakao je veznjak Barcelone.

Obala Slonovače, gdje je rođan ovaj sjajni fudbaler, bila je uvučena u veliki građanski rat u kojem su izgubljeni brojni životi. Među njima je bio i otac zvijezde Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga je odlučio da barem slavljem golova ostavi uspomenu na njega. Uvijek će ovako slaviti pogotke i to je nešto što će ga krasiti do kraja karijere.

Već sedmicama se špekuliše da bi Kessie mogao napustiti Nou Camp, ali nakon što je dolazak Lionela Messija definitivno propao, izvjesno je da će i ovaj veznjak naredne sezone igrati za Katalonce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi