Godinama najavljuju njegov transfer od 100 miliona, a sada Srbin pravi potez koji će biti pravi šok

Milinković-Savić konačno napušta Lazio?

Godinama najavljuju njegov transfer od 100 miliona, a sada Srbin pravi potez koji će biti pravi šok

Endin Čaušević

Srbijanski veznjak Sergej Milinković-Savić već godinama je redovno glavna tema ljetnog prelaznog roka i špekuliše se da ga žele mnogo klubovi i da bi njegov transfer mogao iznositi i do 100 miliona eura, no tek sada se vidi kakva je stvarna cijena i doseg ovog igrača.

Milinković-Savić je već nekoliko godina jedan od najvažnijih igrača Lazija, ali još uvijek u karijeri nije napravio iskorak koji se od njega očekivao.

Srbijanski reprezentativac se redovno tokom ljeta povezuje s mnogim evropskim velikanima, ali na kraju je svaki put ostajao u Laziju. No, čini se da bi SMS konačno mogao da spakuje kofere, ali na pomolu nije transfer o kojem se već godinama špekuliše.

Pisalo se ranije da Milinkovića-Savića žele klubovi poput Arsenala, Manchester Uniteda, Chelseaja, Bayerna, Juventusa i PSG-a, no kako stvari stoje srbijanski reprezentativac bi na kraju svega mogao da napravi sasvim neočekivan transfer.

Italijanski mediji pišu da se i popularni SMS našao na meti klubova iz Saudijske Arabije i da je odlazak u tu zemlju trenutno najrealnija opcija za njega.

Oglasi

Ovog 28-godišnjeg veznjaka želi Al Hilal koji je spreman da plati Laziju oko 25 miliona eura za njega i kako stvari stoje u rimskom klubu su itekako zainteresovani za pregovore s obzirom da ugovor Milinkovića-Savića ističe za godinu dana.

Srbijanskom veznjaku Al Hilal navodno nudi godišnju platu od preko 15 miliona eura što je ponuda koja se zaista teško odbija.

Iako ima tek 28 godina i na vrhuncu je karijere čini se da bi Milinković-Savić baš kao i mnogi igrači ovog ljeta karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji i da od iskoraka koji se od njega očekuje već godinama zasad neće biti ništa.

Milinković-Savić je u Lazio stigao još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura. Rimski klub je pokušavao na njemu da zaradi ogroman novac, no niko nikada nije bio spreman da izdvoji čak 100 miliona eura kolika je bila cijena ovog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Lazija u prethodnih osam godina odigrao je čak 341 utakmicu, zabio je 69 golova i upisao 59 asistencija.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Milinković-Savić prihvatiti ponudu Al Hilala koji je već uspio ovog ljeta dovesti Rubena Nevesa i Kalidoua Koulibalyja, te bi srbijanski veznjak bio treće veliko pojačanje kluba iz Saudijske Arabije.

Top Komentari

user1676631476
Kad god napisu iznenadjujuce ili sok, zna se da ide u KSA bez da procitamo clanak. To vise nije nikakvo iznenadjenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije