Turčin u ponoć zabio Barci nož u srce: Zna se zašto je prihvatio ponudu Real Madrida

Predomislio se u posljednji trenutak

Turčin u ponoć zabio Barci nož u srce: Zna se zašto je prihvatio ponudu Real Madrida

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Arda Guler prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Španiji, ali ne u dresu Barcelone kako se to očekivalo. Iako je Guler imao dogovor s Kataloncima na kraju se predomislio i odlučio se na izdaju koja se ne prašta.

Arda Guler je zaludio fudbalski svijet svojim igrama u protekloj sezoni i bez dileme je najveća nada turskog fudbala.

Ima tek 18 godina i mnogi mu predviđaju veliku karijeru, a Barcelona je bila prvi velikan koji ga je kontaktiralo i činilo se da nema sumnje da će Guler na kraju potpisati za katalonski klub.

Barcelona je htjela platiti otkupnu klauzulu od 17.5 miliona eura, a predstavnici kluba prošle sedmice su u Istanbulu dogovorili sve uslove ugovora. No, kada se očekivalo da se posao ozvaniči sinoć je došlo do velikog preokreta.

Naime, španski mediji pišu da Guler neće potpisati za Barcelonu jer je u zadnji trenutak prihvatio ponudu Real Madrida.

Oglasi

Kraljevski klub je Fenerbahčeu ponudio više novca od otkupne klauzule, ali i 20% novca od idućeg transfera ovog 18-godišnjaka. Čelnici kluba su kontaktirali Gulera i saopštili mu kakvu ponudu imaju, a potom je Real i njega kontaktirao.

Real Madrid je i Guleru ponudio dosta veću platu nego Barcelona, a za njega i njegovog oca koji mu je ujedno i menadžer nije bilo dileme. Prihvatili su bolju ponudu i sada se mladi igrač Fenera nalazi pred potpisom za Real Madrid.

Ugledna Marca piše da bi Guler trebao već danas odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor, te da će Real Madrid do kraja dana ozvaničiti njegov transfer.

Također, postoji mogućnost da će Guler narednu sezonu ostati u Fenerbahčeu i igrati na posudbi, te da će se idućeg ljeta priključiti Kraljevima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada će se osloboditi mjesto u veznom redu jer se očekuje da idućeg ljeta Luka Modrić i Toni Kroos napuste Real Madrid, a upravo bi Guler trebao biti njihova zamjena.

Bilo kako bilo ovo je sigurno veliki udarac za Barcelonu koja je očekivala da je transfer Turčina završena priča, no još jednom se pokazalo da je novac fudbalerima na prvom mjestu i da idu tamo ko im ponudi veću zaradu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

faris1982
hahahahahahahahaha halalite se vi sa njim svi HHAHAHAHHA, propast će ko svaki Turčin, već ga vidim za jedno 2 godine na nekoj posudbi u Getafeu...Hej moj mali, ode tebi karijera jerane, kakva Barca i Real, ti si trebo ostat još 3 godine u Feneru i onda pičit dalje...
0 3
user1676984133
Kad real pokuca na vrata tesko se to odbija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije