Inter potvrdio Brozovićev odlazak, ali objava najbolje pokazuje koliko ih je Hrvat razočarao

Nisu se baš potrudili

Inter potvrdio Brozovićev odlazak, ali objava najbolje pokazuje koliko ih je Hrvat razočarao

Endin Čaušević

Al Nassr je jučer potvrdio da je Marcelo Brozović novi fubaler ovog kluba i da je potpisao trogodišnji ugovor. Brozovićev transfer potvrdio je i Inter, ali objava njegovog dojučerašnjeg kluba najbolje pokazuje šta misle o načinu na koji je Hrvat napustio Giuseppe Meazzu.

Saga oko Brozovićevog odlaska iz Intera trajala je nekoliko sedmica. Prvo se činilo da hrvatski veznjak ide u Barcelonu, no kada su vlasnici Al Nassra s bogatom ponudom pokucali na njegova vrata sve se promijenilo.

Brozović je pristao da s Al Nassrom potpiše trogodišnji ugovor, te je uspješno prošao ljekarske preglede nakon čega je klub iz Saudijske Arabije jučer ozvaničio transfer.

Hrvat će u novom klubu godišnje zarađivati 30 miliona eura što je daleko, daleko više od onoga što mu je nudila Barcelona, te nije čudo što se Brozović na kraju odlučio za Al Nassr.

Međutim, mediji u Italiji pišu da on nije baš na najljepši način napustio Inter. U klubu su bijesni što su zaradili manje nego što su htjeli, a za to krive Brozovića koji je vršio pritisak da prihvate ponudu što prije.

Oglasi

Na kraju umjesto dogovorenih 23 Brozovićev transfer iznosi 18 miliona eura. Da u Interu nisu sretni zbog ishoda pokazali su danas na Instagramu objavom kojom su potvrdili da je Brozović napustio Inter.

Oni se uopšte nisu potrudili da se zahvale Brozoviću na svemu iako je osam godina bio član kluba. Mnogi smatraju da su reda radi objavili da je otišao, a objava sama pokazuje da se oko iste nisu ni potrudili.

U objavi Intera piše "Zbogom Brozo", te su naveli da je odigrao za ovaj klub 330 utakmice, zabio 31 pogodak i osvoji pet trofeja.

Brozović bi od trogodišnjeg ugovora s Al Nassrom trebao da zaradi čak 100 miliona eura uključujući dogovorene bonuse.

S Interom je imao ugovor na još godinu dana, te je odbio mogućnost produženja istog.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti