Mbappe još nije odlučio

Stigla ponuda od 200 miliona za Mbappea, ali ne od Reala - Navijači velikana se smiju zbog toga

Midhat Šljivak

Saga oko odlaska Kyliana Mbappea iz PSG-a se nastavlja. Klub iz Pariza dao je rok francuskom reprezentativcu od dvije sedmice da potpiše novi ugovor ili će ga prodati, a danas je došla informacija kako je Liverpool poslao ponudu od 200 miliona eura. Ipak, ova informacija je nasmijala čak i navijače Redsa.

Kylian Mbappe i PSG već se godinama unazad 'natežu' oko potpisivanja novih ugovora. Fantastični napadač je prošle godine potpisao novi dvogodišnji ugovor, a klub ga sada tjera da potpiše novi.

"Naš stav je jasan. Želimo da ostane, a da bi to učinio, mora potpisati novi ugovor. Ne možemo najboljeg na svijetu pustiti da ode besplatno naredne godine. To je nemoguće", poručio je prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi.

Pred 24-godišnjaka je postavljen uslov. Ili potpiši ili te prodajemo, a navodno je za njega već i postavljena cijena od 200 miliona eura.

Francuz se odavno povezuje s madridskim Realom. Ugovor u Madridu navodno je spreman za potpis i čeka se konačna odluka napadača PSG-a o budućnosti.

I dok se Mbappe povezuje s Realom, španski mediji tvrde kako je Liverpool poslao ponudu francuskom prvaku. Redsi su navodno spremni izdvojiti traženih 200 miliona eura za potpis jednog od najboljih napadača svijeta.

Međutim, navijači velikana s Anfielda ne vjeruju u ove priče iz Španije. Stranice posvećene Redsima se smiju ovakvim vijestima koje stižu s Pirineja.

"Liverpool poslao ponudu od 200 miliona za Kyliana Mbappa. Je li im neko rekao ko su naši vlasnici?", pitaju se navijači Redsa i dodaje se:

"Ne mogu dati 50 miliona funti za Romea Laviju, a da daju toliko novca za Mbappe", poruka je navijača Liverpoola.

Podsjetimo, najskuplje pojačanje Redsa u historiji je Darwin Nunez koji je prošlog ljeta Benfici plaćen 100 miliona eura, ali veliki transferi Redsa rade se u nekoliko godina.

Prethodno su veliku potrošnju imali 2018. godine kada su u klub stigli Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho i Naby Keita za gotovo 200 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kylian Mbappe je član PSG-a postao 2017. godine. Stigao je iz Monaca na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup ugovora za 180 miliona eura.

Godinu kasnije Mbappe je postao zvanično član Parižana za koje je u proteklih šest sezona odigrao 260 utakmica uz nevjerovatnu statistiku od 212 golova i 98 asistencija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.