Neymaru će pasti mrak na oči kada čuje za novo pravilo u PSG-u

Što je lumpovao, lumpovao je

Neymaru će pasti mrak na oči kada čuje za novo pravilo u PSG-u

M. Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (31) još uvijek je pod ugovorom s PSG-om iako se konstantno spominje mogućnost njegovog odlaska iz kluba. Ipak, za sada je još uvijek tu, ali pitanje je koliko će mu biti drago što ostaje nakon što čuje za novo pravilo koje se uvodi dolaskom Luisa Enriquea u klub.

Neymar je poznat kao fudbaler koji izuzetno voli da se zabavlja van terena. Brazilac je često znao lumpovati do zore i potom dolaziti na utakmice kao da se ništa nije desilo.

Klub mu je to u prošlosti dozvoljavao, no dolaskom Luisa Enriquea na mjesto trenera francuskog šampiona, Neymar može slobodno zaboraviti na sve pogodnosti koje je imao.

Španski stručnjak nema previše razumijevanja za fudbalere koji žive nesportski život. Zabranio je noćne provode i izlaske do zore, osim ako je u pitanju zajednička proslava.

To će sigurno biti žestok udarac za Brazilca. On je navikao na lagodan život i izlaske u Parizu i Barceloni, no tome je došao kraj.

Oglasi

Ovo pravilo sigurno će teško pasti Neymaru i možda će to utjecati na njegovu odluku o eventualnom odlasku iz kluba što navijači šampiona Ligue 1 uveliko traže.

Neymar se u proteklom periodu povezivao s odlaskom u Saudijsku Arabiju, povratkom u Barcelonu, kao i s nekoliko engleskih klubova, ali nikakve konkretne opcije trenutno nisu na njegovom stolu.

Neymar je u dresu francuskog velikana u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak od 118 pogodaka i 77 asistencija.

On je i dalje najskuplji fudbaler u historiji. PSG ga je Barceloni 2017. godine platio nevjerovatnih 222 miliona eura i za sada nema naznake da bi neko uskoro ovaj rekord mogao oboriti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored PSG-a i Barcelone 31-godišnji fudbaler je nosio dres Santosa u kojem je stekao veliku slavu prije dolaska na Camp Nou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi