Velika euforija među navijačima Željezničara, vjeruju u pozitivan rezultat

Bjelorusi iznenadili terminom dolaska u Sarajevo, Manijaci spremaju presedan uz pomoć svih tribina

Samir Mlaćo

Na Grbavici su počeli pripreme za prvi meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinama iz Minska.

Dinamo je trenutni lider u Bjelorusiji i ovaj tim je jučer odigrao svoj meč protiv trećeplasiranog Zhodina i završilo je 0:0.

Dinamo je ostao lider na tabeli i pun motiva stiže u glavni bh. grad. A da ozbiljno Bjelorusi shvataju ovaj meč govori i informacija da bi u Sarajevu trebali biti već u ponedjeljak.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, ekspedicija Dinama stiže u ponedjeljak, a odmah će obaviti i prvi trening.

Isti je planiran u Hadžićima, a zatim će trenirati u našem glavnom gradu i u narednim danima.

U srijedu je planirana press konferencija i trening na stadionu Grbavica, a meč se igra u četvrtak od 20:30 sati.

Iz FK Željezničar su već obavijestili javnost da prodaja ulaznica za članove počinje u subotu, a moguće će biti kupiti ulaznicu i u nedjelju.

Od ponedjeljka počinje prodaja i za one koji nisu članovi kluba. Jasno je da prema trenutnoj euforiji već u srijedu neće biti ulaznica.

Dinamo je u 14 kola upisao deset pobjeda uz po dva remija i poraza. Gol razlika ovog tima je 34:11, a u posljednjih pet utakmica samo su jednom izgubili.

Nedavno su savladali 13-plasiranu Belsinu sa čak 7:2. Kada je poraz u pitanju, desilo se to protiv devetoplasiranog Smorgona kada je bilo 3:1.

Dok Bjelorusi planiraju put u Sarajevo, navijači Željezničara spremaju spektakl za pamćenje. Ističu da su im potrebne sve tribine.

"U teškim trenucima za klub držali smo se skupa, davali svoj maksimum i pokazali volju i jedinstvo onda kada je to bilo potrebno. A sada, kada stvari idu uzlaznom putanjom, ponovo se javila potreba da SVI ZAJEDNO radimo i učestvujemo. U onim teškim trenucima radili smo zajedno kako bi se izdigli iz pepela, a sada ćemo raditi zajedno kako bi napravili što bolju sliku i reprezent kluba i grupe u Evropi.

U susret nam ide utakmica koju smo godinama čekali. Željo je ponovo u evropi i nema sumnje da će momci na terenu dati svoj maksimum da nas obraduju. Ipak, ni mi nećemo sjediti skrštenih ruku i idemo uraditi presedan i nešto što do sada nije urađeno, barem ne u našoj zemlji i ne u ovolikom obimu.

Grupa je odlučila da za ovu utakmicu u izradi koreografije učestvuju svi, i Manijaci i Željovci, bez obzira da li oni stajali na jugu, istoku, sjeveru ili zapadu. Ova koreografija imat će najveću težinu od svih do sada urađenih jer će u njoj učestvovati svi Željini navijači.

Izrada koreografije bit će u ponedjeljak i utorak od 17:00 na našem stadionu, odnosno na platou ispod istočne tribine. Ovo će biti i odlična prilika za druženje, a da ujedno svi zajedno sopstvenim rukama uzmemo učešće u nečemu na šta ćemo sutra svi biti ponosni!

Također, napominjemo da su dio koreografije i plave majice. Potrebno je da svaki čovjek koji dođe na utakmicu bude obučen u plavo. Da bi se olakšalo svima, u TM Shopu u prodaju će biti puštene plave majice sa različitim motivima sa promotivnom cijenom", stoji u objavi Manijaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Željezničar je u srijedu odigrao generalku pred ovaj meč i savladao austrijski Kapfenberg sa 2:0.

Strijelci su bili Amoah i Turanjanin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.