Bjelorus koji će prvi put igrati Evropu strahuje od pakla Grbavice: "Znamo šta se sprema..."

Dinamo Minsk gost Željezničaru

Bjelorus koji će prvi put igrati Evropu strahuje od pakla Grbavice: "Znamo šta se sprema..."

Admin Čaušević

Prva evropska utakmica na stadionu Grbavica poslije pet godina čekanja je sve bliže i navijači Željezničara pripremaju istinski spektakl. Izgleda da su toga svjesni i njihovi protivnici, igrači Dinama iz Minska. 

Teško je reći ko ulazi kao favorit u prvi duel prvog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Dinama, ali jedno je sigurno sarajevski Plavi će imati ogroman vjetar u leđa u vidu svog 12. igrača - popularnih Manijaka.

Stadion Grbavica je bez konkurencije u Premijer ligi, prosječna posjeta u prošloj sezoni je iznosila oko 7.000 gledatelja, a nema sumnje da će Dolina ćupova biti rasporadna za meč sa Bjelorusima.

Igrači Dinama koji su u punoj takmičarskoj formi već pričaju o duelu sa Željezničarom, a među njima je i jedan od ključnih igrača ekipe, 23-godišnji Aleksandr Svirepa.

Ovaj veznjak se Dinamu priključio zimus i protiv Željezničara će upisati svoj debitanski nastup u Evropi. Već sada je svjestan paklene atmosfere kakva se očekuje.

Oglasi

"Svaki tim je ozbiljan. Kako se radi o evropskom meču mislim da će biti veoma teško, pogotovo jer su rasporadali ulaznice i imat će ludu podršku", kazao je ovaj Svirepa.

Da prate situaciju i dešavanja u taboru najtrofejnijeg bh. kluba potvrdio je i trener Bjelorusa, Vadim Skirpchenko.

"Već smo prikupili informacije o Željezničaru. Prvenstvo im je završeno pa je teško reći bilo šta. Napravili su promjena i znamo da im je glavni vezni igrač (Armin Hodžić op.a.) otišao u Tursku."

"Za nas je važno da shvatimo njihov stil igre, pratili smo i gledali njihove mečeve na YouTubeu i vidjet ćemo šta će biti", dodao je 47-godišnji trener.

Prva utakmica između Željezničara i Dinama igrat će se 13. jula na stadionu Grabavica od 20:30, a pravdu će dijeliti grčke sudije na čelu sa Evangelosom Manouchosom.

Podsjećanja radi, revanš susret igrat će se u Bakuu, 20. jula iz razloga što UEFA zabranjajuje bjeloruskim klubovima igranje međunarodnih mečeva u Bjelorusiji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Hahahahahahahhahahaha. Tamo strahuju samo rijetki pravi navijaci bivseg FK Zeljeznicar jer zna se da oni ubijaju takve da bi mogli dilati na tribinama i uzimati reket. A bjeloruse i sve ostale zaboli kurrcina za tom jazbinom
3 4
rabodimis
@Ecosport Reci brate nesto i o svojim, slobodno, ne ustrucavaj se. Pratis li ih uopste ?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti