Ponovo u starom jatu?

Igor Savić napustio Rusiju nakon jedne sezone, vraća se u Premijer ligu BiH?

Endin Čaušević

Mladi bh. fudbaler Igor Savić odlučio se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon što je proteklu sezonu proveo u Rusiji u dresu moskovskog Torpeda.

Nakon što je Torpedo ispao iz društva najboljih ovaj 22-godišnjak je očekivano odlučio da napusti klub iako je imao ugovor do ljeta 2025. godine.

Kako je SportSport.ba najavio Savić je postigao sporazumni raskid saradnje i ukoliko se ne dogodi neki preokret u posljednji sekund vratit će se u Bosnu i Hercegovinu.

Mladog veznjaka ćemo tako po svemu sudeći ponovo gledati u Premijer ligi i to u starom jatu, odnosno ekipi mostarskog Zrinjskog s kojim je Savić neslužbeno dogovorio sve uslove ugovora i sada se čeka samo zvanična potvrda njegovog povratka u klub.

Sigurno je da će Savić, ukoliko se i definitvno vrati, biti veliko pojačanje za Plemiće u narednoj sezoni jer je prethodnih sezona svojim igrama zaista ostavio sjajan utisak.

On je ponikao u dresu Zrinjskog, a pored mostarskog kluba igrao je još za GOŠK iz Gabele.

U protekloj sezoni Savić je za Torpedo odigrao 19 utakmica i nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Također, u dosadašnjoj karijeri za Zrinjski je upisao 48 nastupa, te je zabio sedam golova i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Savić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije naše zemlje, a debitovao je i za seniorski tim Zmajeva na prijateljskoj utakmici protiv Amerike koja se igrala 19. decembra 2021. godine.

Također, Zrinjski danas otvara novu sezonu utakmicom prvog pretkola Lige prvaka, a kao što je već poznato bh. prvak igra u gostima protiv armenskog Urartua. Utakmica se igra od 17 sati u Jerevanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.