Prije pet godina Sarajevo s pet komada ispratilo sutrašnjeg protivnika Zrinjskog

U međuvremenu su promijenili i ime

Prije pet godina Sarajevo s pet komada ispratilo sutrašnjeg protivnika Zrinjskog

Eldar Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, u prvom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv armenskog Urartua. Ovaj tim je u našu domovinu dolazio i prije pet godina, a tada je Sarajevo bilo mnogo jače od njega.

U prvom pretkolu Lige prvaka Zrinjski će igrati protiv Urartua, prvaka Armenije. Avion za Jerevan trebao je poletjeti jutros u osam sati, ali je odgođen.

Dan prije utakmice protiv armenskog predstavnika, izabranici Krunoslava Rendulića su prema vodećim kladionicama blagi favoriti, iako meč igraju u gostima.

Nadamo se da će Zrinjski uspješno savladati prvu prepreku u Ligi prvaka što bi definitivno otvorilo vrata grupne faze barem Konferencijske lige, a u slučaju prolaska Plemići bi igrali protiv boljeg iz dvomeča slovačkog Slovana i luksemburškog Swifta.

Oglasi

Urartu neće prvi put u svojoj historiji igrati protiv nekog bh. kluba. Naime, ovaj tim igrao je 2018. godine protiv Sarajeva, a u međuvremenu je promijenio i ime.

Pomenute godine tim s Koševa je u prvom pretkolu Evropske lige za protivnika imao armenski Banants koji je današnji Urartu, te je ukupno u dvije utakmice slavio s 5:1 i prošao dalje.

Prva utakmica, baš kao i ove godine, igrala se u Armeniji 11. jula. Izabranici Husrefa Musemića slavili su s 1:2. Golove za Sarajevo postigli su Ahmetović u 16. i Halilović u 21. minuti, dok je Ayvazyan bio strijelac za Banants/Urartu u 34. minuti utakmice. 

Revanš na Koševu igran je sedam dana kasnije, 19. jula, a Sarajevo je na svom terenu bilo daleko nadmoćnije i lako se poigralo sa sutrašnjim protivnikom Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Rezultat je bio 3:0, a za Sarajevo su pogađali U prvom poluvremenu su za 2:0 pogađali Mujakić i Ahmetović, dok je tačku na i u ovom dvomeču stavio pogotkom u 72. minuti Ševkija Resić.

Nadajmo se da će i ovaj put bh. predstavnik biti bolji od Urartua, te da ćemo Zrinjski gledati u drugom pretkolu Lige prvaka. Prva utakmica igra se sutra d 17 sati, što će biti i prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka ove sezone. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije