Srbijanski prvak odnio pobjedu

Džeko nosio kapitensku traku Fenerbahce, ali meč protiv Crvene zvezde neće pamtiti po lijepom

Admin Čaušević

Crvena zvezda je osvojila turnir u organizaciji ruskog Zenita nakon što je u svom trećem duelu pobijedila Fenerbahce sa 3:1. Edin Džeko je bio starter za turski klub i nosio je kapitensku traku.

U utakmici na kojoj su viđena četiri gola zasluženu pobjedu je odnijela Crvena zvezda koja se u ovom trenutku pokazala kao bolji rival.

Već u prvoj minuti Olaynike je zabio za vodstvo Beograđana, a do kraja prvog poluvremena Ivanić je povisio na 2:0.

U 80. minuti Fener se vratio preko Joao Pedra, ali je Lučić tri minute kasnije zabio treći gol za Zvezdu i potvrdu pobjede.

Edin Džeko je igrao sasvim solidno, a zamijenjen je u 66. minuti. U nastavaku je imao priliku za gol, ali je Popović odbranio njegov šut.

Popularni Dijamant je nosio i kapitensku traku što dovoljno govori kakav status u ekipi je dobio za kratko vrijeme otkako je stigao u Fener.

S obzirom da nije proveo dugo vremena sa saigračima i da je praktično tek početak sezone nije iznenađenje što Džeko još nije na potrebnom fizičkom nivou.

Jasno je da za trenera Fenera, Ismaila Kartala, čeka mnogo posla da posloži sve karte, a vremena je malo jer prve takmičarski mečevi, odnosno kvalifikacije za Konfernecijsku ligu počinju 27. jula.

Utakmicu je obilježilo nesportsko skandiranje prema Dijamantu od strane navijača Zvezde "Džeko Turčine napu*i se kur*ine".

Na susretu je viđeno čak 11 žutih kartona što je definitivno previše za jedan prijateljski meč, a poslije i odsviranog kraja došlo je do određenih varnica.

Fenerbahce će do kraja turnira igrati protiv Neftcija, dok je Zvezda ranije pobijedila Zenit i azerbejdžanski tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.