Džeko i Dragović se sreli nakon mnogo godina, ovaj put sve je bilo drugačije, Rusi skandiraju...

Scena sa meča Fenerbahce - Crvena zvezda

Džeko i Dragović se sreli nakon mnogo godina, ovaj put sve je bilo drugačije, Rusi skandiraju...

Admin Čaušević

Edin Džeko je upisao svoj prvi nastup u dresu Fenerbachea i to tokom pripremnog perioda u Rusiji, a protivnik je Crvena zvezda. 

Iznenađujuće ili ne Džeko je nosio kapitensku traku oko roku već u svom prvom meču u dresu Fenera što dovoljno govori kakvu važnost će imati legendarni bh. napadač.

Interesantno da se prije same utakmice sreo lice u licem sa Aleksandrom Dragovićem s kojim je 2015. godine imao sada već čuveni sukob na utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj put situacija je bila mnogo drugačija za razliku od tadašnje utakmice kada je Džeko za vrat uhvatio Dragovića zbog psovanja Muhamedu Bešiću.

Kao kapiteni Fenerbahca i Crvene zvezde Džeko i Dragović su se čvrsto rukovali, a zatim je uslijedila i zajednička fotografija.

Oglasi

Na terenu njihovi dueli su sasvim korektni i nema zle krvi što je jasan znak da su odavno zakopali ratnu sjekiru.

Bila je 2018. godina kada je Dragović komentarisao incident sa Džekom i već tada je sve ostavio iza sebe. 

"Sjećam se dobro toga. Odmah nakon utakmice sam se izvinio Džeki i rekao mu da su me ponijele emocije. Bilo, prošlo", kazao je tada danas 32-godišnji defanzivac.

Sa tribina su se mogle čuti i pogrdne psovke na račun Dijamanta: "Džeko, Turčine, napu*i se ku*ine".

[twitter]https://twitter.com/golkoliktv/status/1679177539355561984[/twitter]

Ništa što ne iznenađuje kada su u pitanju Srbijanci jer je prije nekoliko mjeseci isto doživio i Džanan Musa tokom mečeva Eurolige između Partizana i Real Madrida.

Inače, ruski navijači sutokom cijelog prvog poluvremena na ruskom jeziku skandirali "Kosovo je Srbija".

Politička poruka kojoj definitivno nije mjesto na fudbalskom meču, ali i nije iznenađujuća s ozbirom na prijateljstvo pristalica Zenita i Crvene zvezde. 

Top Komentari

Skender
Ne skandiraju Srbijanci vec Srbi. To je velika razlikia. (Srbijanci su svi oni koji zive u Srbiji: Srbi, Madari, Albanci, Bosnjaci itd). U ovom slucaju samo etnicki Srbi skanidaraju, to je njihova osoboenost kao naroda jer jos nisu izasli iz ranog srednjeg vijeka.
7 0
protiv modernog fudbala
Vi svi mozete Dzeki lagano podudlati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi