Dolazak Džeke, Kenta i Djikua napravio problem, Kartal čelnicima kluba dostavio listu otpisanih

Žele to što prije da riješe

Dolazak Džeke, Kenta i Djikua napravio problem, Kartal čelnicima kluba dostavio listu otpisanih

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea pripremaju se za novu sezonu i još uvijek se nalaze u Rusiji gdje će odigrati još dvije pripremne utakmice. Čelnici turskog velikana doveli su već nekoliko zvučnih pojačanja, a tu se najviše izdvaja Edin Džeko. Ipak, pojavio se problem kojeg u Feneru već sada pokušavaju da riješe.

Fenerbahče je krenuo veoma ofanzivno što se tiče ljetnog prelaznog roka, a turski velikan je uspio da dovede veliko pojačanje jer je Edin Džeko potpisao dvogodišnji ugovor s ovim klubom.

Nakon Džeke u Fener su stigli Alexander Djiku i Ryan Kent, a uz Gustana Henriquea koji se vratio s posudbe iz Flamenga čelnici Fenerbahčea našli su se u velikom problemu koji pokušavaju što prije da riješe.

Naime, ekipe u Turskoj imaju pravo u svojim redovima imati najviše 14 stranih igrača, a Fenerbahče je uspio da pređe taj broj i jasno je da će neko od prvotimaca ovog tima morati spakovati kofere.

Džeko, Djiku i Kent već su prijavljeni kao prvotimci, a njihovim dolascima Fenerbahče sada ima 16 stranaca u ekipi i morat će prodati najmanje dvojicu igrača koji nemaju turski pasoš.

Oglasi

Mediji u Turskoj pišu da je trener Ismail Kartal već otpisao nekoliko igrača iako je tek nedavno stigoa na klupu Fenerbahčea. Kartal ne želi da ima više stranaca nego što je to potrebno i dao je klubu zeleno svjetlo koje igrače mogu prodati ili s njima raskinuti ugovore.

Na listi otpisanih nalaze se Attila Szalai, Diego Rossi, Willian Arao, Gustavo Henrique, Ally Samatta i Joshua King.

Čini se da će mađarski defanzivac Szalai biti prvi koji će napustti Fenerbahče jer klub pregovara oko njegovog transfer u Union Berlin, te bi sve trebalo biti završeno u narednim danima.

Također, turski mediji pišu da će i Samatta ponovo napustiti Fener i vratiti se na posudbu u belgijski Genk gdje je ovaj napadač nastupao i protekle sezone. No, jasno je da će morati još neko od "otpisanih" da ode jer u klubu ne misle stati s pojačanjima.

Oglasi

Klub želi da dovede pojačanje na golmanskoj poziciji, ali i u veznom redu i kako stvari stoje i to će biti igrači koji će biti na listi stranaca.

No, u Feneru se nadaju da će Rossi i Arao također brzo da napuste klub jer je dojučerašnji trener ovog tima Jorge Jesus pokazao interes da ih dovede u Al Hilal koji je nedavno preuzeo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se tiče Henriquea i Kinga za njih nema zainteresovanih klubova još uvijek, a i Kartal je spreman da im pruži šansu na pripremama i ukoliko oni ne budu predstavljali problem oko broja stranaca u ekipi voljan je da ih ostavi u Fenerbahčeu.

Na Kartalu je veliki pritisak jer se očekuje da Feneru konačno donese titulu prvaka Turske na koju u ovom velikanu iz Istanbula čekaju još od 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi