Ministar odbrane o Declanu Riceu

Danas se završava najveći transfer u Engleskoj, sve prokomentarisao i Asmir Begović

Eldar Ganibegović

Danas bi trebao biti kompletiran najveći transfer u Engleskoj ovog ljeta, ali i najveći u historiji Arsenala. Sve je prokomentarisao i Asmir Begović, bh. golman koji je veći dio karijere proveo na Otoku.

Declan Rice će iz West Ham Uniteda za oko 120 miliona eura preći u redove Arsenala i postat će najskuplje pojačanje u historiji ovog tima.

Već ranije u toku ovog prijelaznom roka tim s Emiratesa ozvaničio je još jedan veliki transfer, a u pitanju je dolazak Kaija Havertza.

Svoje mišljenje oko dolaska Declana Ricea iz West Ham Uniteda u Arsenal dao je i bh. golman Asmir Begović.

Popularni Ministar odbrane i bivša jedinica Zmajeva smatra kako je to pravi posao za Arsenal, te da je Rice među najboljim veznjacima svijeta.

"Rice je jedan od, ako ne i najbolji, centralni vezni nogometaš na svijetu. Nevjerovatna je snaga dovesti ga u svoj tim i on će Arsenal učiniti puno jačim. Mislim da je to fantastičan potpis iz nekoliko razloga.

Mislim i na budućnost, i na sadašnjost. Pokazuje nam namjere Arsenala na temelju uspjeha postignutih prošle godine. Ne ostaju i ne spavaju, već guraju dalje i pojačavaju tim.

“Ipak, to je nevjerovatna količina novca za nekoga kome je preostala jedna godina ugovora. Arsenal je imao nekoliko teških godina iza sebe, ali je Mikel Arteta ušao u klub i gurnuo ga natrag na nivo koji zaslužuje. Ovi potpisi pokazuju velike ambicije Arsenala", kazao je Begović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Asmir Begović napustio je Everton kao slobodan igrač, blizu je QPR-a, no još uvijek nije zvanično u kojem će klubu nastaviti karijeru, naročito nakon onoga što smo vidjeli danas. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.