Begović snimljen na treningu: Da li je na pomolu nerealni transfer? Navijači već mole klub

Još uvijek je slobodan

Begović snimljen na treningu: Da li je na pomolu nerealni transfer? Navijači već mole klub

Admin Čaušević

Asmir Begović je napustio Everton i slobodan je u izboru novog kluba. Već sedmicama se špekuliše o njegovom narednom angažmanu, ali potpis ne dolazi.

Golmanski veteran Asmir Begović trenirao je s engelskim četveroligašem Wimbledonom uoči svog sljedećeg koraka u karijeri.

Legendarni bh. golman je želio održati formu, a u članu engleske League Two vrlo rado su mu izašli u susret.

Begović, koji je s Chelseajem osvojio Premiershipm 2017., trenutno je bez kluba nakon što mu je prošli mjesec istekao dvogodišnji ugovor s Evertonom.

Kao što je bio slučaj s njim na Stamford Bridgeu, korišten je kao izmjena na Merseysideu, a upisao je samo 10 nastupa za Karamele u svim takmičenjima.

Međutim, s 36 godina, iskusni golman još uvijek ima mnogo toga za ponuditi i privukao je interes nekolik klubova iz Premieshipa i Championshipa.

Oglasi

Kako bi se dovoljno pripremio, prije nekoliko dana se priključio treninzima Wimbledona.

"Na treningu nam se pridružio osvajač Premier lige Asmir Begović, koji održava svoju kondiciju dok smišlja svoj sljedeći potez. Bilo je sjajno što je Asmir uključen u naše pripreme za sezonu 2023/24", naveli su iz Wimbledona.

Navijači su brzo reagovali te su pozvali svoj klub da osigura njegove usluge, a jedan se našalio: "Neka potpiše!!!", drugi je dodao: "Potpiši ugovor Asmire!"

"Bilo bi super vidjeti ga u Wimbledonu," komentarisao treći, dok je četvrti tvrdio: "Barem mu ujutro treba staviti opciju ugovora na šoferšajbu da može razmisliti o tome."

Inače, kako sada stvari stoje nakon što su ga željeli u Luton Townu, Begović je mnogo bliže potpisu za QPR iz Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi