Sramotna provokacija Arsenala i Havertza, šok i nevjerica kada se saznalo gdje su snimali video

Navijači Chelseaja razočarani

Sramotna provokacija Arsenala i Havertza, šok i nevjerica kada se saznalo gdje su snimali video

Endin Čaušević

Arsenal je sinoć potvrdio da je Kai Havertz novi igrač ovog kluba u koji je stigao iz gradskog rivala Chelseaja. Topnici su objavili video kako Havertz pozira u dresu i šalje navijačima Arsenala poruku, ali su bili iznenađeni kada su shvatili gdje je taj video snimljen.

Arsenal je za njemačkog reprezentativca izdvojio čak 70 miliona eura i jasno je da na Emiratesu od Havertza mnogo očekivaju u narednoj sezoni.

Topnici su sinoć na zvaničnoj stranici potvrdili da je Havertz novi igrač tog kluba, dok su navijači Chelseaja razočarani jer su čelnici njihovog kluba odlučili svog ponajboljeg igrača prodati ljutom gradskom rivalu.

Havertz se nije dugo mislio kada je dobio ponudu Arsenala i sve je brzo dogovoreno, a koliko im se žurilo da završe posao i ozvaniče transfer njemačkog napadača najbolje se vidjelo kada se saznalo gdje je snimljen video kako on pozira u dresu Topnika.

Arsenal je prvo potvrdio na zvaničnoj stranici da je Havertz potpisao, a zatim su objavili i video ovog igrača kako mu uručuju dres, te je on navijačima poslao poruku da jedva čeka da debituje za taj klub.

Oglasi

Međutim, mnogi su bili itekako iznenađeni kada su shvatili na kojem mjestu su Arsenal i Havertz snimili taj video, a posebno su šokirani navijači njegovog dojučerašnjeg kluba.

@arsenal

Special delivery 🎁 #Arsenal #Football #Soccer #Journey

♬ original sound - arsenal

Naime, video je nastao prije nekoliko dana na vjenčanju Chelseajevog golmana Kepe Arrizabalage koji se oženio u Španiji, a Havertz je bio među zvanicama na tom vjenčanju uz ostane igrače i članove Chelseaja.

No, to mu nije smetalo da pred svima njima pozira u dresu Arsenala, a u Chelseaju su razočarani što su Topnici izabrani baš takav trenutak za snimanje videa i što su to uradili pred svima njima.

Navijači Chelseaja užasnuti su nepoštovanjem koje je Havertz pokazao prema svom dojučerašnjem klubu i smatraju da je to očajna provokacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnjak za Chelsea je nastupao tri sezone, a u klub je stigao na ljeto 2020. godine iz Bayer Leverkusena za 80 miliona. U prvoj sezoni se upisao među legende kluba jer je svojim golom prije dvije godine Chelseaju donio titulu prvaka Evrope u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Za Chelsea je odigrao ukupno 139 mečeva, dao je 32 gola i upisao 15 asistencija, ali sigurno je da mu navijači neće oprostiti što je otišao u redove gradskog rivala, te posebno što je na takav način snimao video potvrde transfera u Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ocekivaju!? Valjda ocekuju, ****m ti skolu u koju si ti isao.. tacno sok i neverica, kakvih sve "novinara" ima
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi