Izdvojili silan novac za njega, a on mi zabio nož u leđa: Bezobrazluk kakav ni Engleska ne pamti!

Otvoreno govori gdje želi da igra

Izdvojili silan novac za njega, a on mi zabio nož u leđa: Bezobrazluk kakav ni Engleska ne pamti!

Endin Čaušević

West Ham je prije godinu dana izdvojio skoro 40 miliona eura kako bi doveo Gianlucu Scamaccu iz Sassuola, ali ni slutili nisu kakav nož u leđa će im zabiti italijanski napadač zbog svog intervjua za Gazzettu dello Sport.

Čelnici londonskog kluba prošlog ljeta uložili su velike napore kako bi završili transfer Scamacce koji je imao nevjerovatnu sezonu u dresu Sassuola.

Ovog Italijana željelo je još nekoliko klubova s Apenina, ali na kraju je West Ham poslao ponudu koja se ne odbija. Engleski klub je za Scamaccu izdvojio čak 36 miliona eura, te je on potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Očekivalo se da 24-godišnji italijanski napadač bude veliko pojačanje za West Ham, no čini se da u prvoj sezoni baš i nije opravdao očekivanja.

Na 27 utakmica uspio je postići osam golova, a nakon toga zadobio je tešku povredu zbog koje je propustio veći dio drugog dijela protekle sezone.

Oglasi

Iako je Scamacca u West Ham stigao tek prije godinu dana čini se da već sada vapi za povratkom u Italiju. Život u Engleskoj baš mu nije "sjeo", a ovaj 24-godišnjak pokušava da se vrati na Apenine.

Koliko postaje očajan u toj želji najbolje pokazuje intervju koji je dao Gazzetti dello Sport. Otvoreno je rekao za koji klub sanja da igra i da tu želi doći već ovog ljeta što je šokiralo čelnike West Hama koji takav bezobrazluk očito nisu očekivali.

"Rim je moj dom i bio bi scenario iz snova da nastupam za Romu i da mi Jose Mourinho bude trener. Siguran sam da bih poboljšao svoju igru i kvalitet kada bi mi Jose bio trener u Romi", rekao je Scamacca.

Ovaj dio njegovog intervjua zaprepastio je čelnike i navijače West Hama jer je Scamacca jedan od najplaćenijih igrača tog kluba i ima ugovor na još četiri sezone, a tako javno priča da želi da karijeru nastavi u Romi.

U West Hamu sada spremaju odgovor Scamacci na takvo ponašanje i čini se da će ga novčano kazniti. Italijanu je cilj očito da ga stave na transfer listu, a plan bi mu mogao uspjeti jer je Roma zaista pokazala interes za njega.

Također, Gianluca Di Marzio piše da se za Scamaccu raspituje i Juventus jer u slučaju odlaska Dušana Vlahovića ovaj 24-godišnjak je jedan od mogućih zamjena za srbijanskog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scamacca je prošlog ljeta plaćen 36 miliona eura, ali West Ham u slučaju prodaje teško da može zaraditi više od 25 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi