Yassine Bounou može da bira

Ako je neko zaslužio on je - Heroj nacije pred potpisom života

Midhat Šljivak

Fenomenalni marokanski golman Yassine Bounou (32) mogao bi ovog ljeta napraviti potpis života. Za njegov potpis bore se dva velikana minhenski Bayern i Paris Saint-Germain.

Yassine Bounou radio je čuda na golu Seville u prethodnih nekoliko sezona. Prije nekoliko mjeseci postao je i heroj marokanske nacije i među najzaslužnijim je što je Maroko igrao polufinale Svjetskog prvenstva.

Ovaj 32-godišnjak je svojim odbranama privukao veliku pažnju. Nije zato nikakvo čudo što se za njega interesuju istinski velikani i sjajni golman bi mogao napraviti transfer života.

Bounoua u svojim redovima želi vidjeti minhenski Bayern. Vjeruju kako je on idealna zamjena za Manuela Neuera koji se vraća nakon teške povrede i navodno će ga bavarski gigant pokušati dovesti u narednom periodu.

Imat će međutim Bayern izuzetnu konkurenciju. PSG ga također želi u svojim redovima i Luis Enrique ga vidi kao odličan potpis i pravog rivala za Gianluigija Donnarummu.

Bounou će u narednom periodu vjerovatno odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Sevilla je prinuđena prodati određene igrače zbog finansijskih problema, a marokanski golman je jedan od onih koji bi mogli otići.

Klub iz Andaluzije već je postavio cijenu za ovog čuvara mreže. Radi se o cifri od 20 miliona eura i to ne bi trebalo predstavljati problem za klubove koji ga žele u svojim redovima.

On je u dresu Seville u protekle četiri godine nastupio 140 puta i čak je postigao jedan pogodak.Ranije je ovaj 32-godišnjak nastupao za Gironu, Zaragozu, B tim madridskog Atletica  i Wydad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Maroka nastupio je 54 puta i dio je ekipe koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila četvrto mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.