Salihamidžić davao 70 miliona eura za njega, klub odbio i sad za siću ide u Fulham

Chelsea prodaje krilnog fudbalera

Salihamidžić davao 70 miliona eura za njega, klub odbio i sad za siću ide u Fulham

Midhat Šljivak

Nekadašnji sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić godinama je u Minhen pokušavao dovesti fudbalera Chelseaja Calluma Hudsona-Odoija. Krilni fudbaler bio je spreman za transfer, ali je tim sa Stamford Bridgea odbijao ponude među kojima je bila cifra od 70 miliona eura. Ovaj 22-godišnjak sada bi mogao otići u gradskog rivala Fulham za mnogo manju cifru.

Callum Hudson-Odoi mogao bi napustiti Chelsea. Momak koji je odrastao u redovima londonskih Plavaca na putu je prema gradskom rivalu Fulhamu i dogovor bi uskoro trebao biti služben.

Tim s Craven Cottagea ostaje bez iskusnog Brazilca Williana. Hudsona-Odoija vide kao idealnu zamjenu za njega i pokušat će veoma brzo završiti posao oko transfera.

Tako bi 22-godišnji krilni fudbaler konačno trebao napustiti Chelsea čiji je član od osme godine. Samo je prošle godine bio na neuspješnoj posudbi u Bayer Leverkusenu, dok je ostatak života proveo na Stamford Bridgeu.

Nije poznato koliko će Fulham izdvojiti novca za usluge ovog fudbalera. Njegova vrijednost na tržištu je 15 miliona eura i treba očekivati da to bude cifra u ovom poslu.

Oglasi

Mnogo je to manje novca nego što je prije nekoliko sezone minhenski Bayern nudio Chelseaju. Tada su Plavci odbili 70 miliona eura, smatrajući da je ta cifra premala i da će Hudson-Odoi eksplodirati u njihovim redovima.

Tadašnji sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić silno je želio da Engleza dovede u Minhen. Nije mu to uspjelo, a Hudson-Odoi u Chelseaju nije pokazao previše.

On je potpisao novi petogodišnji ugovor 2019. godine vrijedan 120.000 funti sedmično, ali je mladi fudbaler potom nestao sa scene.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo je došlo do povrede Ahilove pete. To ga je ostavilo mjesecima bez ozbiljnog fudbala, a i po povratku na teren nema previše prostora za igru, naročito kod Thomasa Tuchela.

Za londonskog velikana Hudson-Odoi je odigrao ukupno 126 utakmica i ostvario je učinak od 16 golova i 22 asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi