Stiže ponuda za Neymara kojoj se ni sam sigurno nije nadao

Brazilac mora uskoro donijeti odluku

Stiže ponuda za Neymara kojoj se ni sam sigurno nije nadao

Samir Mlaćo

O Brazilcu Neymaru mnogo se piše ovog ljeta.

Neymar će prema svemu sudeći napustiti PSG, s obzirom da ima nekoliko sjajnih ponuda. I Parižani ga se žele riješiti, no on i ne želi ići pod svaku cijenu, a razlog su naravno sjajna primanja.

La Parisien sada donosi vijest da Neymar u svoje redovei želi dovesti Chelsea.

Engleski tim je spreman uskoro poslati ponudu i vjeruju da bi Brazilac bio zainteresiran da igra na Otoku.

Neymar u PSG-u godišnje zarađuje više od 40 miliona eura, a pitanje je koliko mu može ponuditi Chelsea.

Ugovor ima do ljeta 2025. godine, a za klub iz Pariza upisao je 173 nastupa.

Oglasi

Neymar je poznat kao fudbaler koji izuzetno voli da se zabavlja van terena. Brazilac je često znao lumpovati do zore i potom dolaziti na utakmice kao da se ništa nije desilo.

Klub mu je to u prošlosti dozvoljavao, no dolaskom Luisa Enriquea na mjesto trenera francuskog šampiona, Neymar može slobodno zaboraviti na sve pogodnosti koje je imao, ukoliko i ostane u Parizu.

Španski stručnjak nema previše razumijevanja za fudbalere koji žive nesportski život. Zabranio je noćne provode i izlaske do zore, osim ako je u pitanju zajednička proslava.

To će sigurno biti žestok udarac za Brazilca. On je navikao na lagodan život i izlaske u Parizu i Barceloni, no tome je došao kraj.

Neymar je u dresu francuskog velikana u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak od 118 pogodaka i 77 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je i dalje najskuplji fudbaler u historiji. PSG ga je Barceloni 2017. godine platio nevjerovatnih 222 miliona eura i za sada nema naznake da bi neko uskoro ovaj rekord mogao oboriti.

Pored PSG-a i Barcelone 31-godišnji fudbaler je nosio dres Santosa u kojem je stekao veliku slavu prije dolaska na Camp Nou.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi