Potpuni raspad u šampionskoj ekipi - Rasprodaju sve kako bi preživjeli teške dane

Prinuđeni su prodati najbolje

Potpuni raspad u šampionskoj ekipi - Rasprodaju sve kako bi preživjeli teške dane

Midhat Šljivak

Izuzetno težak finansijski period nalazi se ispred aktuelnog šampiona Evropske lige - španske Seville. Rukovodstvo kluba napravilo je dug od 90 miliona eura, pa je klub prinuđen da proda velika imena i već počinju polako s rasprodajom i u narednim danima bi klub mogao napustiti marokanski duo Yassine Bono - Youssef En Nesyri.

Sevilla se bez obzira na odlične rezultate u evropskom fudbalu našla u ozbiljnoj finansijskoj krizi. Ispostavilo se da je rukovodstvo kluba napravilo dug od 90 miliona eura i kako bi se ta 'rupa' popunila, klub je prinuđen prodati bitne igrače.

Apsolutno su svi na prodaju u andalužanskom timu, a trenutno su najbliži odlasku marokanski fudbaleri Yassine Bono i Youssef En Nesyri.

Klub od njihovih transfera želi zaraditi barem 60 miliona eura. Nije isključeno da će toliko i dobiti jer oba fudbalera imaju dobre ponude.

Junak Svjetskog prvenstva u Kataru, golman Bono, ima ponudu iz Saudijske Arabije, ali i iz minhenskog Bayerna, koji bi ga rado vidio kao rezervu za Manuela Neuera.

Oglasi

Sevilla za njegove usluge traži 20 miliona eura. Nije to cifra koju će bavarski klub platiti, ali jeste idealna za bogatu ekipu iz Saudijske Arabije koja se razbacuje novcem na sve strane.

Youssef En Nesyri je zbog svojih partija također privukao veliku pažnju na sebe. Spominjao se Juventus kao potencijalna destinacija, a za 26-godišnjaka postavljena je cijena od 40 miliona eura.

Marokanski napadač ima samo 26 godina. Igra u izuzetno dobroj formi i neće biti iznenađenje ako napravi veliki transfer. On je u prethodne tri i po godine odigrao 155 utakmica za Andalužane i zabio je 53 pogotka.

S druge strane čudesni Bono od 2019. godine čuva gol tima s Ramon Sanchez Pizjuana. Imao je brojne vrhunske nastupe i nije čudo što ga mnogi žele u svojim redovima.

On je u dresu Seville u protekle četiri godine nastupio 140 puta i čak je postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je u ozbiljnom problemu pred start nove sezone. Ipak, ranjeni su najopasniji i sigurno je da se klub iz Andaluzije neće tako lako predati usprkos svim problemima i potencijalnom odlasku zvijezda iz ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti