PSG počeo s osvetom Mbappeu: U toku je realizacija prvog u nizu poniženja!

Francuz odbija produžiti ugovor

PSG počeo s osvetom Mbappeu: U toku je realizacija prvog u nizu poniženja!

Admin Čaušević

Sve je počelo pismom koje je Kylian Mbppe poslao 12. juna, u kojem je izrazio svoju namjeru da ne iskoristi opciju produženja ugovora nakon 2024. Od tada nisu prestale špekulacije i rasprave o njegovoj budućnosti na Parku prinčeva.

Mbappeova odluka da ne produži ugovor razočarala je i frustrirala PSG koji se i dalje nada da će ga uvjeriti francuskog suprstara da ostane.

Međutim, klub sada aktivno istražuje alternativne opcije za zamjenu Mbappéa, a razmatra se nekoliko imena.

Jedna od opcija koju preferiraju čelnici PSG-a je Harry Kane i za Engleza su spremni platiti 100 miliona eura koliko želi i Tottenham.

Pažnju je Parižavnima privukao i Juventusov napadač Dušan Vlahović, dok je Luisu Camposu, sportskom direktoru kluba, menadžer Jorge Mendes je rekao o interesu Joaoa Felixa, kojem je PSG navodno postao prioritet.

Oglasi

U slučaju da Felix završi na Parku prinčeva PSG bi priredio pravo poniženje Mbappeu jer bi mu oduzeo broj "sedam" i dodijelio ga portugalskom napadaču.

Novi trener Luis Enrique je aminovao dovođenje Felixa. Uz sve to i katarski šeik Al Thani koji je usko povezan s PSG-om, vidi Felixa kao prikladnog nasljednika za Mbappea.

Španski mediji također otkrivaju da se tokom razgovora s igračem Atletico Madrida raspravljalo o Portugalčevom budućem broju na dresu te je za njega u slučaju potpisa planiran "sedmica" na leđima.

Le Parisien je prije nekoliko dana objavio vijest da je PSG počeo sa svim mogućim vrstama pritika prema Mbappeu i upitno je da li će ga voditi na azijsku turneju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cilj Parižana je da prodaju Mbappea kada je već ovaj 23-godišnjak odlučio da ne produži saradnju pa je upitno da li će ga Enrique uopšte koristiti ako ostane u timu.

Mbappe igra mudro i glavni razlog zašto ne želi produžiti ugovor je činjenica da ga čeka 80 miliona od bonusa lojalanosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi