Petar Sučić uspješno startao u dresu Dinama

Mladi bh. talenat u debiju za Dinamo oduševio i osvojio trofej: "Nije moglo biti ljepše"

Eldar Ganibegović

Mladi bh. reprezentativac Petar Sučić sinoć je debitovao za Dinamo u finalu Superkupa Hrvatske i odmah je osvojio trofej pošto je njegov tim slavio s 1:0.

Dinamo Zagreb sinoć je s 1:0 slavio protiv Hajduka na Maksimiru i osvojio Superkup Hrvatske za 2023. godinu.

Na ovoj utakmici za Dinamo je debitovao i 19-godišnji bh. talenat Petar Sučić koji se na Maksimir vratio nakon posudbe u Zrinjski.

Šansu je dobio u 84. minuti kada ga je Igor Bišćan na teren poslao umjesto Mišića, a nije krio svoje oduševljenje u izjavi nakon utakmice.

"Fenomelan osjećaj, nije mogao biti ljepši način za debi. Utakmica je bila tvrda, ekipe su došle s namjerom čvrsto se braniti, ali mi kod kuće nastojimo igrati napadački fudbal. Tako je uglavnom i bilo. Oni su se dobro branili, ali uspjeli smo zabiti taj gol i mislim da smo zasluženo pobijedili", kazao je Sučić nakon utakmice.

Riječi hvale za njega imao je i sam trener Dinama, Igor Bišćan, koji je poručio:

"Sučić? Pronašli smo igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. On je svoje povjerenje zaslužio radom i ponašanjem na pripremama. Ovo je bila lijepa prilika da se vidi da vjerujemo u njega. Pokazao je da je spreman ući u ovakvoj utakmici i zamijeniti Mišića, koji nam je jako bitan."

Petar Sučić inače je dijete bugojanske Iskre, no još 2019. godine je kao 15-godišnjak stigao u Zrinjski. Dinamo ga je kupio u januaru 2022. godine za 200 hiljada eura, no već u ljeto prošle godine se vratio u Zrinjski na posudbu, a sinoć je došlo vrijeme za debi u regionalnom gigantu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prošle sezone je ovaj tinejdžer u dresu Zrinjskog igrao čak 37 puta i upisao jednu asistenciju, te osvojio duplu krunu s Plemićima. 

Ovaj sjajni zadnji vezni rodom iz Livna je i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine gdje je nastupio četiri puta, a ima i 16 nastupa za juniorsku selekciju, te još čeka na prvijenac u dresu domovine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti