Leko: Sudija frajer, hoće da bude pametan; Bišćan: Meč protiv Hajduka pravi trening

Izjave nakon Superkupa

Leko: Sudija frajer, hoće da bude pametan; Bišćan: Meč protiv Hajduka pravi trening

Eldar Ganibegović

Dinamo je na Maksimiru savladao Hajduk s 1:0 i osvojio Superkup Hrvatske za 2023. godinu. Stižu prve reakcije nakon meča, a za sada je hit izjava trenera Hajduka, Ivana Leke.

Pogotkom Martina Baturine Dinamo je savladao Hajduk i osvojio Superkup Hrvatske, a na utakmici na Maksimiru nastupila su i tri bh. fudbalera.

Osim njih, bio je tu i jedan bivši bh. reprezentativac, Adnan Čustović. On je vodio Hajduk u drugom poluvremenu, nakon što je Ivan Leko, trener Splićana, zaradio crveni karton u nadoknadi prvog dijela.

Stižu prve reakcije nakon utakmice na Maksimiru, a hit je izjava trenera Hajduka Ivana Leke, koji je rekao da se glavni sudac pravi frajer.

Oglasi

"Utakmica je bila 50-50. Znali smo da igramo protiv prvaka na njihovom stadionu. Oni imaju stabilnost i samopouzdanje i utomatizme. Mi smo novi, promijenili smo ekipu. Pripreme su jedno, a prave utakmice drugo. Mislim da smo bili dobri, imali smo možda i više pravih šansi. Boli nas poraz jer smo bili blizu. Čestitam Dinamu, imaju kvalitetu da te kazne. Kaznili su tu našu jednu grešku", rekao je Leko, pa nastavio:

"Moj crveni? To je smiješno. Nije bilo bitno je li prekršaj ili ne. Pomoćni sudac daje korner, a glavni sudac čeka 20-30 sekundi i hoće ispasti pametan. Onda on vraća odluku, a bio je na centru. On je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam malo previše reagirao, zasluženi žuti karton. Ja mu ništa nisam rekao na terenu, kasnije možemo pričati što je bilo u terenu. A dođe frajer i on meni daje crveni karton. Glumi autoritet i hoće biti glavni lik."

"Suci su u mojih šest mjeseci ovdje bili dobri, ja sam ih hvalio kad sam ih stigao. Nervira me kad neko glumi frajera. Za ovo se u Superkupu, treneru Hajduka, nikad i nigdje ne daje crveni karton. Kazna? Vjerojatno će biti deset utakmica, ništa me to ne bi iznenadilo. Uvjeren sam da bi bilo drugačije da nije bilo tog crvenog kartona", priča Leko i poentira:

"Mene boli ovo, Superkup nam je otišao. Prvenstvo je 36 kola, moramo uigrati ekipu i stvoriti klapu. Zadovoljan sam što smo zasad napravili, očekujemo se još malo kompletirati, ali ovo miriše na to da ćemo imati kompetitivnu ekipu koja će moći hrabro u boj. Nadam se da ćemo u petak (Hajduk opet igra s Dinamom na Maksimiru u 1. kolu HNL, op. a.) biti još malo bolji i ostvariti rezultat."

Trener Dinama, naravno, zadovoljan

"Lijepo je krenuti u sezonu s pobjedom u derbiju u ovom prekrasnom ambijentu i osvojiti još jedan trofej. Mislim da će nam to dosta značiti na psihološkom planu. Vidi se da nam treba još par utakmica da uhvatimo pravi ritam i formu. Uspjeli smo privesti susret kraju bez neke prevelike štete što se tiče povreda", kazao je Igor Bišćan, pa nastavio:

"Pripreme su bile komplikovane, nismo bili kompletni do zadnje utakmice. Raspodijelili smo minutažu da polako uvodimo reprezentativce u ritam. Ova utakmica je zapravo savršen trening, a još smo i pobijedili najvećeg rivala."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Sučić? Pronašli smo igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. On je svoje povjerenje zaslužio radom i ponašanjem na pripremama. Ovo je bila lijepa prilika da se vidi da vjerujemo u njega. Pokazao je da je spreman ući u ovakvoj utakmici i zamijeniti Mišića, koji nam je jako bitan. Moram pohvaliti trud i karakter cijele momčadi. Nije bilo lako, bilo je perioda igre gdje smo bili prislijeni braniti se, ali možemo biti zadovoljni", izjavio je o bh. fudbaleru, pa dodao:

"Utakmica je bila ujednačena, nije bilo neke dominacije. Imali smo više loptu u svojim nogama, pokušavali smo probiti blok, no falilo je malo tečnosti i svježine. Možda smo malo i pretjerali u treningu u zadnjih dan-dva. Imali smo fenomenalnu šansu Baturine u prvom dijelu, možda bi bilo lakše da smo to zabili. Postigli smo lijep gol nakon toga i odlučili tu prednost sačuvati do kraja."

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi