Dominik Livaković posljednji put među stativama Dinama - Već večeras pakuje kofere

Seli u Tursku

Dominik Livaković posljednji put među stativama Dinama - Već večeras pakuje kofere

Midhat Šljivak

Dominik Livaković je protiv splitskog Hajduka odigrao posljednji meč za zagrebački Dinamo. 'Jedinica' hrvatske reprezentacije karijeru nastavlja u Fenerbahčeu s kojim je postignut dogovor o transferu vrijedan devet i po miliona eura.

Dominik Livaković je novi golman Fenerbahčea. Hrvatski reprezentativac je večeras u Superkupu odigrao posljednji meč u dresu Dinama i pakuje kofere za odlazak u Istanbul.

Fener je s hrvatskim šampionom dogovorio posao za devet i po miliona eura, dok je s 28-godišnjim golmanom još ranije postignut sporazum o finansijskim uslovima.

Sjajni čuvar mreže oprostio se i od navijača. Dugo im je aplaudirao po završetku utakmice i vrlo je moguće da će već večeras pakovati kofere za odlazak.

Livaković se od zagrebačkog kluba oprostio još jednim trofejom. Dinamo je pobijedio Hajduk s 1:0 u finalu Superkupa i trijumfalno je započeo novu sezonu.

Oglasi

Dominik Livaković je prethodnih sedam godina nosio dres Dinama. Odigrao je ukupno 286 utakmica i s klubom je dominirao u proteklim godinama.

Večerašnji trofej mu je treći u hrvatskom Superkupu, a ima šest titula prvaka, te dva osvojena Kupa.

Odavno je ovaj 28-godišnjak 'jedinica' reprezentacije Hrvatske. Stao je među stative nakon oproštaja Danijela Subašića i odigrao je ukupno 45 utakmica za Vatrene.

Može se pohvaliti i osvojenim srebrom i bronzom na Mundijalima u Rusiji i Kataru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Fenerbahče je definitivno u njemu dobio veliko pojačanje, a Dinamo je zaradio izuzetno finu cifru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ko god ode radi para u drugorazredne lige kao što je Turska a kamoli trećerazrednu kao što je Saudijska a to se odnosi na Livakovića i Brozovića mora biti svjestan da gubi standardni status u reprezentaciji.Jer su ove lige daleko od vrhunskog nogometa.Lige isluženih igrača u rikvercu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti