Incident na poluvremenu, sudac žrtva trenera Hajduka: "Je*em te u usta, go*no ćelavo!"

Dario Bel i Ivan Leko u sukobu

Incident na poluvremenu, sudac žrtva trenera Hajduka: "Je*em te u usta, go*no ćelavo!"

Eldar Ganibegović

Ivan Leko isključen je večeras na utakmici Dinama i Hajduka u samom finišu prvog poluvremena, a glavni sudija ove utakmice Dario Bel našao se u zaista neugodnoj situaciji u pauzi između dva poluvremena.

Dinamo Zagreb je večeras na Maksimiru s 1:0 pogotkom Martina Baturine savladao Hajduk i tako osvojio hrvatski Superkup za 2023. godinu.

Došlo je do incidenta u nadoknado prvog poluvremena, kada je crveni karton dobio trener Hajduka, Ivan Leko.

Nakon jednog pokušaja prodora Dolčeka oduzeo mu je loptu Ivanušec, potom je na njega pao Dolček i lopta je otišla u kroner koji je pokazao pomoćni sudac.

Odluku je promijenio glavni sudac Bel, a nakon velikih protesta Leki je pokazao crveni karton. U nastavku je Hajduk vodio bh. stručnjak Adnan Čustović.

Oglasi

Sudija Dario Bel u zvaničnom zapisniku utakmice otkrio je da je zašto je Leko dobio crveni karton, ali i da je s Lekom imao neugodnu situaciju u pauzi između dva poluvremena.

"Zbog psovanja suca riječima 'marš u pi*ku materinu!' Nakon toga na poluvremenu utakmice po dolasku u svlačionicu nastavio je vrijeđati uz izrazito agresivno ponašanje, u čemu je spriječavan od strane redara, uz riječi 'Smeće jedno! Mišu mali! Je*em te u usta go*no ćelavo!'"

Ivan Leko: Sudija glumi frajera, želi ispasti pametan

"Moj crveni? To je smiješno. Nije bilo bitno je li prekršaj ili ne. Pomoćni sudac daje korner, a glavni sudac čeka 20-30 sekundi i hoće ispasti pametan. Onda on vraća odluku, a bio je na centru. On je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam malo previše reagirao, zasluženi žuti karton. Ja mu ništa nisam rekao na terenu, kasnije možemo pričati što je bilo u terenu. A dođe frajer i on meni daje crveni karton. Glumi autoritet i hoće biti glavni lik."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Suci su u mojih šest mjeseci ovdje bili dobri, ja sam ih hvalio kad sam ih stigao. Nervira me kad neko glumi frajera. Za ovo se u Superkupu, treneru Hajduka, nikad i nigdje ne daje crveni karton. Kazna? Vjerojatno će biti deset utakmica, ništa me to ne bi iznenadilo. Uvjeren sam da bi bilo drugačije da nije bilo tog crvenog kartona", priča Leko i poentira:

"Mene boli ovo, Superkup nam je otišao. Prvenstvo je 36 kola, moramo uigrati ekipu i stvoriti klapu. Zadovoljan sam što smo zasad napravili, očekujemo se još malo kompletirati, ali ovo miriše na to da ćemo imati kompetitivnu ekipu koja će moći hrabro u boj. Nadam se da ćemo u petak (Hajduk opet igra s Dinamom na Maksimiru u 1. kolu HNL, op. a.) biti još malo bolji i ostvariti rezultat."

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti