U vatrenom hrvatskom derbiju Dinamo slavio protiv Hajduka i osvojio novi trofej

Utakmica igrana na Maksimiru

U vatrenom hrvatskom derbiju Dinamo slavio protiv Hajduka i osvojio novi trofej

Eldar Ganibegović

Dinamo Zagreb osvajač je Suerkupa Hrvatske za 2023. godinu. Modri su slavili protiv Hajduka na Maksimiru s 1:0 u tako došli do prvog trofeja u novoj sezoni.

Prva velika prilika viđena je u 13. minuti. Petković je proigrao Baturina, a fenomenalno nogom loptu odbija u korner Lučić.

Samo tri minute kasnije prva prava prilika i za Hajduk. Mlakar je glavom probao nakon kornera, otišlo je to malo preko gola

Bilo je relativno mirno do pred kraj prvog poluvremena. U 40. minuti. Baturina je sjajnim lažnjakom na pod poslao Krovinovića i opalio po golu, a lopta je za malo prošla pored desne stative gola gostiju.

Kako je to bilo i u 16. minuti i ovaj put nakon šanse Dinama dolazi prilika za Hajduk. Benrahou je sjajno ubacio, uspjeli su to izbaciti igrači Dinama, no samo na nogu Dolčeka koji silovito šutira, ali u blok ulazi Mišić.

U nadoknadi prvog dijela crveni karton. Ivan Leko odstranjen je s klupe Hajduka. Nakon jednog pokušaja prodora Dolčeka oduzeo mu je loptu Ivanušec, potom je na njega pao Dolček i lopta je otišla u kroner koji je pokazao pomoćni sudac.

Oglasi

Odluku je promijenio glavni sudac Bel, a nakon velikih protesta Leki je pokazao crveni karton. U nastavku je Hajduk vodio bh. stručnjak Adnan Čustović.

Šansa za Hajduk na otvaranju drugog dijela. Melnjak je sjajno pronašao Dajakua koji je izbio pred Livakovića, ali šalje loptu malo pred gola.

Jedini pogodak na utakmici viđen je u 52. minuti. Kontra Dinama, Petković odlaže loptu za Baturinu koji pogađa mrežu gola na kojem ja stojao Lučić.

Oglasi

Bh. napadač Filip Čuić ušao je u igru u 63. minuti, a samo minut kasnije propusti veliku šansu. Melnjak je nakon kornera spustio za Čuića koji s nekoliko metara glavom prebacuje gol.

Samo minut nakon toga Melnjak je pronašao Pukštasa koji glavom šutira, lopta udara u travnjak i potom ide preko gola.

Osamdeseta je minuta bila kada dolazi do varnica. Livaković je prigovorio sucu Belu što nije prekinuo utakmicu zbog ležanja Špikića na terenu. Nije to dobro sjelo igračima Hajduka pa je krenulo naguravanje s Livakovićem, a on i Sahiti su dobili javne opomene.

Hajduk nije uspio da stigne do izjednačenja i tako je Dinamo stigao do trofeja. U početnoj postavi nije bilo nijednog bh. fudbalera, ali su u nastavku šanse dobili Čuić kod Hajduka i Menalo i Sučić kod Dinama. 

HNL počinje već za šest dana, a Dinamo i Hajduk sastat će se ponovo na Maksimiru u prvom kolu 21. jula od 20 sati. 

Superkup Hrvatske:

Dinamo - Hajduk 1:0 (Baturina 52')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

GNK Dinamo: Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Bulat, Mišić , Špikić, Baturina, Ivanušec, Petković.

HNK Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Dolček, Benrahou, Dajaku, Mlakar.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Svaki put kad je finale sa Hajdukom u Zagrebu se igra, nevjerovatno.
1 0
Ja mislim da ovo nogometno prvenstvo u Hrvatskoj vise nije interesantno, uvijek je prvak, osvajac kupa i superkupa Dinamo. Sledece prvenstvo trebalo bi se igrati bez Dinama, to jest da se unaprijed dodijeli Sampionska titula dinamu a ostale ekipe neka igraju prvenstvo za drugo trece i ostale pozicije na tabeli,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti