Otvaraju se velika vrata

Šansa kakvu naša država nije imala: Zrinjski nositelj u trećem pretkolu Lige prvaka!

Haris Zilić

U Nyonu je u ponedjeljak od 12 sati žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, a u tom žrijebu i Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika to je aktuelni prvak Zrinjski koji je u prvom pretkolu eliminisao armenski Urartu.

Zrinjski će u drugom pretkolu igrati protiv Slovana iz Bratislave, a u slučaju da prođe u treće pretkolo imat će status nositelja i otvaraju se velika vrata Bosni i Hercegovini.

UEFA je već razvrstala ekipe u dvije grupe nositelja i onih ekipa koje neče imati status nositelja kada je u pitanju staza šampiona.

Ako eliminše Slovan, Zrinjski može igrati protiv AEK-a, Sparte, te pobjednika duela Ludogorets/Olimpija, Sheriff/Maccabi Haifa, BATE/Aris Limassol, Hacken/Klaksvik.

Pogledajte kako izgledaju grupe pred žrijeb u stazi šampiona.

NOSITELJI:

Breidablik/Kopenhagen
Molde/Helsinki
Žagiris/Galatasaray
Dinamo Zagreb/Astana
Qarabag/Rakow
Zrinsjki/Slovan

DRUGI ŠEŠIR:

Ludogorets/Olimpija
Sheriff/Maccabi Haifa
BATE Borisov/Aris Limassol
Hacken/Klaksvik
AEK Atina
Sparta Prag

U stazi viceprvaka status nositelja u trećem pretkolu imaju Rangers, Braga, PSV, Marseille, dok će u drugom šeširu biti Strum Graz, TSC Bačka Topola, te pobjednici duela Servette/Genk i Dnipro-1/Panathinaikos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ekipa koje budu poražene u drugom pretkolu Lige pevaka sele u treće pretkolo Evropa lige, a ekipe koje budu poražene u trećem pretkolu Lige orvaka idu u play-off Evropa što znači da su minimalno osigurali grupnu fazu Konferencijske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.