Kakav déjà vu: Poznato gdje Zrinjski i Slovan igraju prvu utakmicu!

Prva u Mostaru, revanš u Bratislavi

Kakav déjà vu: Poznato gdje Zrinjski i Slovan igraju prvu utakmicu!

Eldar Ganibegović

Zrinjski će ponovo grupnu fazu Konferencijske lige pokušati obezbijediti preko Slovana, a poznato je gdje se igra prva utakmica protiv slovačkog prvaka.

Sinoć je Zrinjski nakon drame u penalima izbacio Urartu i plasirao se u drugo pretkolo Lige prvaka, a večeras se saznao i ime narednog protivnika.

Nasuprot Zrinjskog u drugom pretkolu Lige prvaka biti će Slovan iz Bratislave, za koji ovaj klub ne vežu lijepe uspomene od 25. augusta prošle godine.

Zrinjski je igrao protiv Slovana u play-offu Konferencijske lige prošle godine i u Mostaru apsolutno izdominirao i pobijedio 1:0 golom Nemanje Bilbije.

U revanšu je Slovan izborio produžetke, a Zrinjski je preko Savića stigao do prednosti od 2:1 u ukupnom rezultatu i do 122. minute imao grupnu fazu u džepu.

Zatim je Ramirez postigao pogodak makazicama kakav u karijeri više neće postići, a onda su Plemići ispali na penale i ostali bez grupne faze.

Oglasi

Ako Zrinjski ovaj put uspije izbaciti slovačkog prvaka, to bi značilo i obezbijeđenu grupnu fazu Konferencijske lige što bi predstavljalo i najveći uspjeh bh. klupskog fudbala.

Poznato je i kada se igraju mečevi drugog pretkola i ko će biti domaćin kada. Prvi mečevi igraju se već 25. i 26. jula, a revanši su na rasporedu 1. i 2. augusta.

Zrinjski će biti domaćin u prvoj utakmici gdje će, nadamo se, ponoviti partiju od prošle godine protiv istog protivnika, dok će se revanš igrati na stadionu Tehelne Pole sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se da će krajnji epilog biti drugačiji u odnosu na prošlu godinu i da će Plemići obezbijediti grupnu fazu Konferencijske lige, a onda nastaviti dalje takmičenje i možda se dokopati i Evropske ili Lige prvaka.

Ono što smo gledali u duelima Hesperangea i Slovana definitivno nam daje za pravo da se možemo nadati da će Zrinjski izbaciti ekipu Slovana koja je više sretno nego spretno prošla luksemburški tim. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Samo Slovan,naprijed gazi male nultrase
1 1
rl9_barca
Kako to ako prodju u 3kolo imaju vec grupnu fszu konference,,ne kontam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi