Ugrizao protivnika, pa dobio crveni karton: Hoće li Juraj Kucka igrati protiv Zrinjskog?

Čeka se odluka

Ugrizao protivnika, pa dobio crveni karton: Hoće li Juraj Kucka igrati protiv Zrinjskog?

Eldar Ganibegović

Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Slovana iz Bratislave, a pitanje je da li će nasuprot Plemića biti jedan od najboljih igrača slovačkog prvaka, Juraj Kucka.

Slovan iz Bratislave večeras je pogocima Weissa s 11 metara s 0:2 slavio u Luksemburgu protiv Hesperangea i prošao u drugo pretkolo Lige prvaka s ukupnih 1:3.

Naredni protivnik Slovana biti će ekipa Zrinjskog i ko prođe u 3. pretkolo obezbijedit će najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Na večerašnjoj utakmici za Slovan nije nastupio jedan od najboljih igrača ovog tima, Juraj Kucka, jer je dobio crveni karton u prvoj utakmici.

On je u jednom duelu na zemlji ugrizao protivnika, nakon čega mu je sudija pokazao put prema svlačionici što je značilo i automatsku suspenziju za naredni meč.

Oglasi

Disciplinska komisija UEFA-e još nije donijela odluku o mogućoj suspenziji Kucke na više utakmica, no to se svakako očekuje u narednim danima.

Gledajući raniju praksu, za ugrize se izricala mnogo veća suspenzija od jedne utakmice što znači da Juraj Kucka vrlo vjerovatno neće igrati protiv Zrinjskog. 

I sam Juraj Kucka je svjestan da bi mogao biti kažnjen, no svejedno se izvinuo za svoj postupak. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Potpuno sam svjestan greške koju sam napravio i koja se nije smjela dogoditi, a kojom sam oslabio tim u teškoj i važnoj utakmici. Dao sam se nepotrebno isprovocirati protivniku koji je ležao na meni, nije me htio pustiti.

No, ni to ne opravdava moju naknadnu reakciju. Disciplinska komisija će me sigurno kazniti na nekoliko utakmica, što mi je jako žao, ali svako uči na svojim greškama," poručio je Kucka za klupsku stranicu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Automatski crveni karton je oduvijek bilo minimalno 2 utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi