Ćivić i Husejinović ne idu nigdje

Sloboda predstavila tri nova člana stručnog štaba, pa objavila da dva ključna igrača ostaju u klubu!

Eldar Ganibegović

FK Sloboda je kao posljednjeplasirani tim Premijer lige BiH napustio to takmičenje prošle sezone, no na Tušnju rade punom parom kako bi već u jesen 2024. godine ponovo igrali elitni rang bh. fudbala.

Danas je FK Sloboda predstavio tri nova člana stručnog štaba, a to su Mirsad Dedić, Darko Mitrović i Adnan Šubić.

"Mirsad Dedić, Darko Mitrović i Adnan Šubić su novi članovi stručnog štaba Fudbalskog kluba "Sloboda".

Naš Deda je povratnik u naše redove, Darko je svojevremeno nastupao za Fudbalski klub "Sloboda". Šubić i Mitrović su vlasnici UEFA A trenerske licence", objavljeno je iz FK Sloboda.

Navijači Slobode imaju još razloga za sreću danas, jer je potvrđeno da u klubu ostaju jedni od ključnih igrača, Muharem Ćivić i Said Husejinović.

"Said Husejinović i Muharem Ćivić ostaju u crveno crnom dresu. I pored drugih ponuda koje su imali, odlučili su se na produženje ugovora.

"Svjesni smo rezultata od prošle sezone. Sloboda zaslužuje i mora igrati u Premijer ligi. Mi smo ovdje odrastali, Sloboda je naš klub i teško nam je zbog ispadanja. Ostajem ovdje kako bih pomogao ovim mladim fudbalerima da izbore povratak u elitni rang takmičenja", rekao je Ćivić, a prenosi FK Sloboda na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Inače, Sloboda takmičenje u Prvoj ligi FBiH startuje 13. augusta domaćom utakmicom protiv kakanjskog Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ostaje da vidimo koliko će tuzlanski tim napraviti naredne sezone, no jasno je da je i pored timova poput Čelika, Zvijezde ili Stupčanice, glavni kandidat za promociju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.