Lov na Premijer ligu: Sloboda dovela pet novih igrača

Prinove na Tušnju

Lov na Premijer ligu: Sloboda dovela pet novih igrača · Zvanično

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

FK Sloboda ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine minule sezone kao posljednji na tabeli, no već 2024. godine žele ponovo igrati elitni rang i ekspresno se vratiti u njega. S tim ciljem, u Slobodu je stiglo pet novih igrača.

Pet novih fudbalera koji su pojačali FK Sloboda su Kenan Dervišagić, Anes Vazda, Haris Dilaver, Dino Kalesić i Marko Baltić. 

Mladi 22-godišnji Kenan Dervišagić stigao je iz FK Sarajevo u kojem je ponikao, a u karijeri je još nastupao za Rudar Kakanj, Radnik iz Hadžića i Gradinu. 

Ovaj perspektivni napadač trebao bi predstavljati ozbiljno pojačanje u napadu Slobode, gdje će mu partner biti mnogo iskusniji Haris Dilaver.

Dijete Čelika i legenda kakanjske Mladosti na Tušanj stiže nakon što se još u ljeto 2022. godine razišao s malteškom Vallettom i tako se nakon tri i po godine vraća u Bosnu i Hercegovinu. 

Još jedan izdanak Sarajeva, Anes Vazda, pojačat će vezni red Slobode. Njegov posljednji klub bio je Simm Bau, a ranije u karijeri igrao je i za regionalne gigante poput Zrinjskog i Olimpije. 

Oglasi

Vezni red Slobode pojačao je i Dino Kalesić koji stiže iz gradačačke Zvijezde, a najzvučniji tim u kojem je ovaj fudbaler igrao je Borac. 

Osim njih, Dino Kalesić nosi je još dresove Simm Bau, Rudar Prijedora, TOŠK-a i Bratstva, a ponikao je u sarajevskom Olimpiku. 

Odbranu je Sloboda pojačala stoperom Markom Baltićem koji je na Tušanj stigao nakon rastanka s GOŠK-om. Ovaj fudbaler dijete je Travnika, a treba spomenuti i da je kao tinejdžer igrao u hrvatskom Osijeku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svih pet pomenutih fudbalera potpisali su ugovore na godinu dana, odnosno do kraja juna 2024. godine. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
Neće ovi pored Stupčanice i Čelika premier lige vidjeti minimalno 3 godine.
1 0
nejeditrice
Kalesić je karijeru počeo u omladinskom pogonu NK Mladost Malešići odakle je otišao u Olimpik kao kadet ili junior ( nisam siguran)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi