Mirsad Dedić napustio Tuzla City, pa prešao u redove komšija

Trener golmana

Mirsad Dedić napustio Tuzla City, pa prešao u redove komšija

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, legendarni golman Mirsad Dedić, ponovo je promijenio klupske boje.

Mirsad Dedić je u posljednjoj sezoni bio u stručnom štabu FK Tuzla City kao trener golmana, a sada je odlučio da zajedno sa Zlatanom Nalićem radi u FK Sloboda, svom nekadašnjem klubu.

Dedić je u Slobodi završio svoju igračku karijeru, a upravo je u Tuzli 2014. godine počeo obavljati funkciju trenera golmana. Nakon toga je otišao u Slogu Simin Han, odnosno sadašnji Tuzla City, vratio se u Slobodu, pa opet prešao u Tuzlu, da bi se sada ponovo vratio u Slobodu.

Sloboda će, za razliku od Tuzla Cityja, koji ostaje u Premijer ligi, nastupati u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tuzlaci će morati da se namuče da se vrate u najviši rang bh. nogometa. Klub je već doveo dosta novih igrača, pošto je jasno bilo odlazaka, a nedavno je za novog starog predsjednika kluba imenovan Senad Mujkanović, dok se očekuje kompletiranje stručnog i igračkog kadra.

Oglasi

Sloboda će novu sezonu početi 12/13. augusta, a prvi rival će biti Rudar iz Kaknja. Taj meč igra se u Tuzli. Nakon toga crveno-crne očekuje stari okršaj sa Jedinstvom iz Bihaća, opet kod kuće, a u 3. kolu lokalni derbi protiv Budućnosti iz Banovića.

Mujkanović očitao bukvicu fudbalerima Slobode: "Za frajere i mangupe ima drugi klub"

FK Sloboda nakon dosta turbulencija ovog ljeta počinje sa pripremama za novu sezonu. Na Tušnju je danas održana prozivka, a Slobodu naredne sezone gledamo u Prvoj ligi FBiH.

Tuzlanski klub je dobio novog predsjednik, a riječ je o Senadu Mujkanoviću koji je danas na prozivci održao lekciju fudbalerima Slobode možemo tako reći jer je imao oštro i jasno predavanje prilikom obraćanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Želim vam dobrodošlicu na Tušanj i FK Slobodu, želim da se ugodno osjećate. Igrači koji ostanu tu, želim da daju sve od sebe kako bi se ostvario povratak u Premijerligu BiH. Morat ćete dobro da radite, ostale ekipe nisu navine. Još neki fudbaleri će doći", rekao je Mujkanović i nastavio:

"Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Mene lično je teško folirati, previše iskustva imam. Nedsiciplinu zaboravite, brže ćete otići nego što ste došli pa da ste i Messi. Mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete. Sve što dogovorimo oko plata, to će biti na vrijeme, dogovarat ćemo i premije. Tu ćemo dogovoriti i nagrade ako uđemo u Premijer ligu BiH. Vaše je samo da igrate, ne trebaju meni frajeri i filozofi, ima drugi klub za mangupe."

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
NULA OD COVJEKA. Tako kazu PRAVI TUZLACI..za 50 KM mater bi PRODAO..do sada 3 puta bio TAMO-VAMO..
3 1
FRLegioen
Najmrzi golman!U Zenici ces uvijek biti nepozeljan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi