Spisak igrača

Dobre vijesti za Bašića i Željezničar iz UEFA-e

Edmir Škorić

FK Željezničar će u narednih 10-ak dana odigrati dva meča drugog pretkola Konferencijske lige protiv Neftchija.

Prvi meč se igra u četvrtak od 21 sat, kada će na Grbavici gostovati predstavnik iz Azerbejdžana, a potom će, sedam dana kasnije, biti odigran revanš u Bakuu.

Plavi su eliminisali Dinamo Minsk i u sjajnom raspoloženju čekaju ove mečeve. Neftchiju pripada uloga favorita, ali tim Nermina Bašića nada se da će uz veliku podršku navijača već u četvrtak napraviti dobar rezultat i primaknuti se trećem pretkolu, gdje bi igrao protiv boljeg iz duela Bešiktaš - Tirana.

Iz FK Željezničar su UEFA-i dostavili spisak igrača za utakmice drugog pretkola, pa je stigla potvrda da su svi uredno prijavljeni za nastupe, a navijače svakako raduje da pravo nastupa imaju i igrači koji su nedavno stigli, a to su Allyson i Nikola Turanjanin, koji nisu bili u rosteru za prošl utakmicu.

Allyon je Nascimento je proveo pripreme sa Plavima, te je došao kao zamjena za svog sunarodnjaka Santosa koji je otišao na Kipar.

Ovaj 22-godišnjak stigao je u Željezničar nakon sezone u NK Neretvanac, a prije toga u Brazilu je nastupao za Globo.

Prije sedam dana potpisao je Nikola Turanjanin, 22-godišnji ofanzivni vezni koji je igrao za Borac, GOŠK, Dubravu ZG i Slaven Belupo.

Sada je tim Željezničara kompletan, a Nermin Bašić je za dvomeč sa Neftchijem prijavio ove igrače:

Golmani: Adel Duškaj, Ajdin Mulalić, Vedad Muftić

Defanzivci: Dženan Šabić, Aleksandar Kosorić, Amar Drina, Omar Beća, Marin Galić, Aiman Šemdin, Dražen Dubačkić, Irfan Jašarević, Haris Ovčina

Veznjaci: Sanin Mešić, Edin Cocalić, Nedim Mekić, Hamza Gasal, Semir Štilić, Edin Biber, Allyson, Turanjanin, Joseph Amoah, Edin Rustemović

Napadači: Amar Musić, Sulejman Krpić, Dženan Haračić, Andrija Drljo

Ulaznice za meč 2. pretkola Konferencijske lige danas su zvanično rasprodane i u četvrtak će i igrači Neftchija vidjeti šta znači grotlo Grbavice.

Prethodno su to vidjeli mnogi. Posljednji su navijače Željezničara upoznali igrači Dinamo Minska koji su nestali s terena kada je u finišu meča kompletan stadion zagrmio navijajući i ispustili su dva gola prednosti.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Scene iz tog meča obišle su Evropu. Grbavica je bila u centru pažnje i nema dileme da navijači sarajevskog velikana spremaju još jedan spektakl.

Utakmica Željezničar - Neftchi igra se u četvrtak od 21 sat. Glavni sudija ovog meča je Estonac Juri Frischer, a pomoćnici su mu Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti sudija je Kevin Kaivoja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.