Veliki udarac za Neftchi pred Željezničar: Partizan im preoteo najboljeg igrača!

Brazilac stiže u Beograd

Veliki udarac za Neftchi pred Željezničar: Partizan im preoteo najboljeg igrača!

Samir Mlaćo

Azerbejdžanski Neftchi ostao je bez veoma važnog igrača pred duel drugog pretkola Konferencijske lige protiv sarajevskog Željezničara.

Naime, Telegraf. rs prenosi da je Partizan dogovorio dolazak sjajnog Brazilca Matheusa Saldanha (23), koji stiže upravo iz Neftchija.

Brazilac je postigao jedini pogodak na izuzetno jakim pripremnim utakmicama tima iz Azerbejdžana i stvorio nekoliko sjajnih prilika, te skrenuo pažnju na sebe.

Saldanha je član Jef Uniteda, ali na posudbi u Neftchiju, međutim sada je reagovao Partizan i Telegraf tvrdi da je sve završena stvar.

"Angažovanje Saldanhe je trajalo skoro dvadesetak dana, jer je Brazilac imao komplikovanu situaciju uslijed pozajmice u Neftciju, koja ističe 31. decembra. Upravo zbog toga su crno-bijeli morali da se naoružaju strpljenjem, da odaberu i pravu strategiju, koja je podrazumjevala apsolutnu diskreciju, jer azerbejdžanski klub nije želio da se odrekne svog najboljeg fudbalera tek tako", prenosi Telegraf.rs.

Saldanha je ponikao u FC Ocasco, a zatim nastupao za Bahiju, te JEF United.

Oglasi

Bio je i u Ronghengu iz Kine

Skauti su skrenuli pažnju Partizanu na njega i Beograđani su brzo reagovali. Brzonogi razilac stiže kao zamjena za Rikarda Gomeša.

Saldanha je fizički veoma snažan, a odlično igra lijevom nogom. Tipični je Brazilac sa jakom tehnikom, jak na lopti, sa odličnim smislom za igru.

Osim centralnog napadača znao je igrati i na krilu.

Danas je poznato da će pobjednik dvomeča Željezničara i Neftchija za rivala imati pobjednika dvomeča Bešiktaša - Tirana.

Oglasi

Na klupi tima iz Azerbejdžana je legendarni Rumu Adrian Mutu.

Prvenstvo u Azerbejdžanu počinje tek početkom narednog mjeseca, a Neftci je odigrao četiri prijateljske utakmice

Na sve četiri je poražen. Od Spartaka iz Moskve izgubili su 2:0, od Fenerbahče 1:0, dok su od Crvene Zvezde deklasirani sa 4:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prethodno su i od ruskog Zenita poraženi 3:1.

Posljednji zvanični meč odigrali su u Kupu protiv Qabale (03.06.) i poraženi su nakon produžetaka 1:0 (0:0). U tom meču igrali su u formaciji 4-1-4-1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi