Vladan Kovačević se povezuje s Violama

I na Koševu nestrpljivo čekaju vijesti iz Poljske koje bi im mogle donijeti više od milion eura

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u ljeto 2021. godine prodao golmana Vladana Kovačevića poljskom Rakowu za 300.000 eura, a u ugovor je ubačena klauzula po kojoj će Bordo timu pripasti 15 posto od narednog transfera. S obzirom na to da bi Kovačević uskoro mogao napraviti milionski transfer u FK Sarajevo bi moglo ozbiljno profitirati jer se 25-godišnji golman povezuje s brojnim poznatim klubovima.

Vladan Kovačević odavno se povezuje s odlaskom iz poljskog šampiona Rakowa. Nedavno se pojavila informacija kako je Bayer Leverkusen za njega spreman izdvojiti sedam miliona eura, ali ostalo je na tome i nema novih informacija o ovom poslu.

U međuvremenu se pojavio i interes Benfice, a poljski mediji pišu kako je na prethodnom meču Rakowa u Ligi prvaka na tribinama boravio skaut Fiorentine.

Razlog njegovog dolaska navodno je upravo Kovačević koji je u ovom susretu primio dva pogotka (3:2), ali još uvijek se ne zna s kakvim je dojmovima otišao nazad u Firencu.

O eventualnoj ponudi vjerovatno će se čuti uskoro. Ono što je poznato je to da Rakow ne želi prihvatiti ponudu manju od osam miliona eura, a to je jako bitno i za FK Sarajevo.

Ako bi 25-godišnji čuvar mreže bio prodat za cifru koju poljski prvak traži, Bordo tim bi itekako profitirao jer bi u tom slučaju na njihov račun leglo 1.2 miliona eura.

Nikako to nije zanemariva cifra za naše uslove i definitivno će i na Koševu osluškivati šta će se desiti s njihovim nekadašnjim golmanom.

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Transfer u poljsku Ekstraklasu se ispostavio kao pravi potez za njegovu karijeru. Postao je prepoznatljiv širom Evrope, pa je u međuvremenu zaradio i poziv reprezentacije Srbije, iako je ranije nastupao za Bosnu i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

FIFA pravila mu međutim ne dopuštaju da nastupi za Orlove, pa će vjerovatno ostatak karijere Kovačević provesti bez nastupa u nekoj od A selekcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.