I on ide put Turske?

Prvo Rebić, a sada i Krunić: Milanu stigla zvanična ponuda za bh. reprezentativca

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Rade Krunić prema svemu sudeći napustit će Milan do kraja prelaznog roka i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Turskoj.

Krunić je već nekoliko sezona standardan u ekipi Milana, no prije nekoliko sedmica pojavile su se informacije da kod Stefana Piolija u novoj sezoni neće imati ni približnu minutažu kao u prethodnih godina.

Odmah nakon toga počele su špekulacije oko toga da će Krunić napustiti San Siro i čini se da je takav ishod veoma blizu.

Turski mediji objavili su danas da je Krunić na korak od dolaska u Fenerbahče koji je pokazao veliki interes za bh. reprezentativca i očekuje se da sve bude završeno do kraja ove sedmice.

Fenerbahče je poslao zvaničnu ponudu Milanu za Krunića i očekuju da Rossoneri to prihvate, te da bh. veznjak dobije dozvolu da krene put Istanbula gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor.

Također, navodi se da je Krunić navodno već sve dogovorio s Fenerom što se tiče uslova i očekuje se da potpiše dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još godinu dana.

Ovaj 29-godišnjak je u Milan stigao još prije četiri godine iz Empolija za devet miliona eura, te je s Rossonerima bio prvak Italije prije godinu dana.

Kada je stigao iz Empolija nije se očekivalo da će Krunić biti previše standardan, ali je bh. reprezentativac utišao kritičare i imao je nekoliko zaista odličnih sezona u dresu ovog kluba.

Međutim, čini se da je došlo vrijeme za novi izazov, a Krunić će se priključiti u Feneru Edinu Džeki i Dušanu Tadiću u pohodu na titulu prvaka Turske koju u ovom klubu čekaju već devet godina.

Tako se kolonija balkanskih fudbalera u Milanu zvanično raspada jer nakon Zlatana Ibrahimovića koji se penzionisao, te Rebića koji je otišao u Bešiktaš sada San Siro napušta i Krunić.

Krunić je ponikao u dresu Sutjeske iz Foče, a igrao je još za Donji Srem, Veronu, Borac Čačak, Empoli i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 29 nastupa i zabio je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.